Össur leverer stigende salg: ”Vi er på rette vej”

Salget er løftet hos den islandske proteseproducent Össur, hvilket smitter af på bundlinjen.
Foto: Össur/pr
Foto: Össur/pr
af marketwire

Den islandske proteseproducent Össur har løftet salget og tjent flere penge i andet kvartal.

Og tendensen til stigende salg kan meget vel fortsætte året ud, hvor der nu samlet set ventes en højere vækst end tidligere.

Det fremgår af regnskabet fremlagt tirsdag morgen.

Salget blev i andet kvartal løftet til 201 mio. dollar fra 181 mio. dollar i samme kvartal året forinden. Det smittede også af på bundlinjen, hvor overskuddet voksede til 16 mio. dollar fra 14 mio. dollar.

Salgsfremgangen betyder en organisk vækst på 11 pct. i første kvartal mod minus 1 pct. i det tilsvarende kvartal sidste år, og derfor skrues forventningerne til hele 2023’s vækst også op til 7-8 pct. fra tidligere ventet 4-8 pct.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) eksklusive særlige poster endte i andet kvartal på 37 mio. dollar mod 33 mio. dollar i samme kvartal året forinden.

Et lignende billede tegner sig for hele første halvår, hvor der også var pæn fremgang at spore og en samlet organisk vækst på 10 pct. mod 2 pct. i de første seks måneder af 2022.

”Som demonstreret ved en stærk salgsindsats for første halvår af 2023 er vi på rette vej,” siger topchef Sveinn Sölvason i forbindelse med regnskabet.

Han hæfter sig ved fremgang på flere finansielle parametre på trods af inflation og stigende omkostninger.

Også prognosen for anlægsinvesteringerne løftes dog i regnskabet, så der nu ventes investeringer i niveauet 5 pct. af omsætningen mod tidligere ventet 3-4 pct.

Det skyldes øgede investeringer i vækst i løbet af andet kvartal.

”Anlægsinvesteringerne i andet kvartal var højere end det normale niveau, da vi gennemfører investeringer i at skalere vores benkoncept og udvide på visse nøglemarkeder for yderligere at understøtte væksten,” skriver Össur i regnskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også