Ambu opjusterer indtjeningsforventningerne

Ambu regner nu med en ebit-margin før særlige poster på 5-6 pct. mod tidligere 3-5 pct.
Foto: Ambu / Pr
Foto: Ambu / Pr
AF MARKETWIRE

Medicoselskabet Ambu har mandag aften opjusteret sine forventninger til indtjeningen i regnskabsåret 2022/23.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Ambu regner nu med en EBIT-margin før særlige poster på 5-6 pct. mod førhen på 3-5 pct. Forventningen til den organiske vækst lyder fortsat på 5-8 pct.

De bedre udsigter kommer i kølvandet af et tredje kvartal med en bedring i bruttomarginen, hvilket har været drevet af lavere distributionsomkostninger og en bedring i salgsmikset, oplyser selskabet.

De foreløbige regnskabstal for det netop overståede tredje kvartal viser da også en fremgang i driftsoverskuddet, EBIT før særlige poster, fra 42 mio. kr. sidste år til nu 91 mio. kr. Det betyder samtidig, at overskudsgraden i perioden er forbedret til 7,6 pct. fra 3,7 pct.

For omsætningens vedkommende viser de foreløbige tal en fremgang på 5,9 pct. til 1195 mio. kr. fra 1128 mio. kr. i tredje kvartal 2021/22. Året før var der dog en vækst på 16 pct. i perioden.

Bruttomarginen er sideløbende i tredje kvartal gået op fra 55,8 pct. til 56,2 pct.

”Bruttomarginen er hovedsageligt påvirket af et styrket produktmiks sammenlignet med planen drevet af Endoscopy Solutions,” hedder det.

I tredje kvartal var den organiske vækst på 8 pct., hvilket også var tilfældet året før.

Samlet efter årets første ni måneder har Ambu registreret en organisk vækst på 7 pct. mod 10 pct. i samme periode året forinden. Overskuddet på driften er år til dato opgjort til 205 mio. kr. sammenlignet med 129 mio. kr., hvilket svarer til en driftsmargin på 5,8 pct. mod 3,9 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også