MedWatch

Össur bekræfter foreløbige tal for svært kvartal i regnskab

Proteseproducenten Össur, der tidligere på ugen nedjusterede forventningerne til året, har torsdag udsendt regnskab for andet kvartal, der viser tilbagegang i samtlige hovedtal.

Foto: Össur / PR

Proteseproducenten Össur bekræfter i sit endelig regnskab torsdag morgen de foreløbige tal, som selskabet allerede luftede i forbindelse med en nedjustering af forventningerne mandag.

Dermed kan det islandske selskab se tilbage på et andet kvartal med tilbagegang i samtlige hovedtal.

Udfordringerne i kvartalet er skabt af hovedsageligt tre ting - nemlig salgsnedgang i USA, covid-19-nedlukninger i Kina og den igangværende krig i Ukraine.

Sluttelig har også valutaeffekter - primært som følge af en kraftigt styrket dollar - trukket resultaterne ned.

Össur estimerer, at højere fragtrater og generel inflation i råmaterialer vil påvirke hele 2022 negativt med omtrent 15 mio. dollar.

Det er 6 mio. dollar mere, end hvad det islandske selskab regnede med i forbindelse med årsregnskabet for 2021 tidligere i år.

Som modsvar på de stigende omkostninger har Össur hævet priserne i første kvartal, og selskabet venter at hæve dem yderligere i løbet af 2022 og 2023, hvilket på et tidspunkt bør absorbere de ekstra omkostninger til råvarer og fragt.

I andet kvartal faldt omsætningen organisk med 1 pct. til 181 mio. dollar. Det svarer dog også til en vækst på 2 pct. i lokal valuta inklusive opkøb.

Bruttoresultatet blev 111 mio. dollar, svarende til en margin på 61,3 pct., og driftsresultatet før renter og skat (EBIT) blev 21 mio. dollar - svarende til en margin på 11,6 pct.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster blev 33 mio. dollar - svarende til en margin på 18,2 pct. og dermed bunden af det nye forventningsspænd.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier