MedWatch

Start-up med fokus på Parkinsons henter millionbeløb

I slutningen af maj hentede Zenzetech, der udvikler intelligente indlægssåler til patienter med Parkinsons sygdom, et millionbeløb, som skal føre selskabet tættere på en medicinsk godkendelse.

Parkinsons sygdom udvikles som resultat af en gradvis ødelæggelse af hjerneceller i et lille område i hjernen. | Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix

Zenzetech, der udvikler intelligente indlægssåler til patienter med Parkinsons sygdom, har i slutningen af maj hentet 3 mio. kr. i en kapitalforhøjelse.

Det fremgår af en nyhed på investor-netværket Keystones’ hjemmeside, hvor det ligeledes oplyses, at i alt 14 investorer står bag forhøjelsen. Det er således medlemmer af netværket, der står bag halvdelen af det indskudte millionbeløb.

På nuværende tidspunkt befinder Zenzetech sig endnu i testfasen med selskabets såler, der ved hjælp af indbyggede sensorer kan give en daglig overvågning af patientens sygdomsforløb og derved bedre vurdere sygdomsbilledet.

”De penge, vi har fået ind her, skal gå til R&D (forskning og udvikling, red.), så vi kan skabe grundlaget for at kunne få en medicinsk godkendelse om to år. Alt lige nu handler om klinisk og teknisk validering, og det tager bare tid,” udtaler adm. direktør i Zenzetech, Christian Haahr, blandt andet til Keystones’ hjemmeside om kapitalforhøjelsen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier