MedWatch

Convatec jagter markedsandele

Convatec er kommet med regnskab, og det britiske medicoselskab venter en organisk vækst i niveauet 4,-5,5 pct. for 2022

Foto: Convatec/PR

Den britiske Coloplast-konkurrent Convatec har tirsdag morgen leveret et regnskab for 2021 og en prognose for 2022, der var nogenlunde på niveau med analytikernes forventninger.

Det skriver Bloomberg News, der har indsamlet konsensusestimater hos analytikerne.

I 2022 venter det britiske medicoselskab en organisk vækst i niveauet 4-5,5 pct. mod konsensus hos analytikerne på 4 pct. samt en justeret driftsmargin, EBIT, på ”mindst” 18 pct. mod analytikernes forventninger på 19,1 pct.

”Convatec venter at øge omsætningen på niveau eller hurtigere end markederne, hvori vi opererer, på omkring 4 pct.,” siger topchef Karim Bitar i regnskabet.

Til sammenligning venter Coloplast i 2022 en organisk vækst på omkring 7 pct. og en EBIT-margin i kr. på omkring 31 pct.

I 2021 omsatte Convatec for 2,04 mia. dollar og klarede sig således lige over analytikernes forventninger på 2,03 mia. dollar.

Her leverede divisionerne for sårpleje og kontinens over forventning, mens stomidivisionen landede en anelse under analytikernes forventninger. Alle tre divisioner er i direkte konkurrence med Coloplast.

Desuden trak divisionen Infusion Care op med en omsætning på 356,6 mio. dollar mod ventet 341,4 mio. dollar. Infusion Care leverer produkter til automatisk tilførsel af insulin.

Det justerede resultat per aktie endte marginalt over forventning på 13,0 dollarcent mod ventet 12,9. Dog var det justerede driftsresultat, EBIT, en anelse under analytikernes forventninger i 362 mio. dollar mod ventet 367,4 mio. dollar.

Det britiske selskab stiger efter 20 minutters handel 4,0 pct. til 181,20 pence på børsen i London.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier