MedWatch

Ambu overgår forventninger men markant lavere end for et år siden

Ambu forventer nu en organisk vækst på 15 pct. eller højere i indeværende regnskabsår. Tidligere lød udmeldingen på vækst på 15-19 pct.

Foto: Ambu / PR

Der var tilbagegang på de fleste poster i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22 hos det danske medicoselskab Ambu.

Omsætningen endte på 1031 mio. kr. i kvartalet og var dermed en anelse værre end ventet blandt analytikerne. Her var på forhånd ventet en omsætning på 1039 mio. kr. ifølge konsensusestimater indsamlet af Ambu blandt 11 analytikere.

Sammenlignet med samme kvartal året forinden var der tale om en stigning fra 1013 mio. kr. i første kvartal af 2020/21.

Ambu kunne i kvartalet notere sig en organisk vækst på minus 1 pct., hvilket var en spids lavere end analytikernes forventning på 0,4 pct. Væksten på organisk basis i samme kvartal af 2020/21 lød på 39 pct.

Overskuddet af primær drift, EBIT, landede før særlige poster på 40 mio. kr. mod ventet 12 mio. kr. Set i forhold til første kvartal året forinden tale om en markant dårligere udvikling. Her lød driftsresultatet før særlige poster på 148 mio. kr.

Overskudsgraden før særlige poster, EBIT-marginen, skrumpede ind 3,9 pct. men dog bedre end den ventede overskudsgrad på 1,2 pct. blandt analytikerne. I samme kvartal året forinden lå EBIT-marginen på 14,6 pct.

Overskuddet efter skat gik tilbage til 20 mio. kr. Det skal sammenlignes med analytikernes forventning om et underskud på 6 mio. kr. I samme kvartal året før havde Ambu et overskud efter skat på 32 mio. kr.

Nedjusterer forventninger

Ambu har rettet forventningerne til regnskabsåret 2021/22 til i sit regnskab for første kvartal og ser nu en organisk vækst på 15 pct. eller højere.

Det danske medicoselskab venter samtidig, at overskudsgraden, EBIT-marginen, før særlige poster kommer til at lande på 7 pct. eller højere.

At Ambu nu sætter forventningerne til den lave ende i forhold til de tidligere udmeldte, skyldes usikkerheden om effekten af coronavarianten omikron, oplyser selskaber.

Ambu ventede tidligere en organisk vækst på 15-19 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 7-9 pct.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier