MedWatch

Vulcur Medtec vil automatisere behandlingen af kroniske sår

Med en laserløsning, der renser såret i dybden, vil Vulcur Medtec automatisere behandlingen af kroniske sår. Håbet er at undgå halvdelen af de amputationer, der sker i dag.

Foto: Mik Eskestad/IND

Vulcur Medtec, der i dag holder til på DTU Skylab, vil med en automatiseret laserløsning ændre behandlingen af kroniske sår. Håbet er at undgå halvdelen af de amputationer, der sker i dag, skriver DTU i en nyhed på dets hjemmeside.

I stedet for at overfladebehandle sårene renser selskabets løsning således såret i dybden, og dermed slår bakterierne ihjel, mens menneskecellerne skånes, fremgår det af nyheden.

”Kroniske sår er smertefulde og en betydelig økonomisk byrde for sundhedsvæsenet. Man skal ikke google længe for at se, at der er mange patienter med den type sår. Det er faktisk et større problem, end vi havde regnet med. Kroniske sår er tæt forbundet med diabetes, som rammer den amerikanske befolkning hårdt. Alene i USA er der 6,5 millioner nye tilfælde af kroniske sår hvert år,” siger Otto Ømann, der er teknologichef i Vulcur Medtech, til DTU.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier