MedWatch

Delta-smitte i USA rammer salget på Össurs største marked

Udviklingen for Össur betyder, at medicoselskabet nedjusterer sine forventninger til den nederste del af det tidligere udmeldte interval.

Foto: Össur / PR

Udbruddet af coronavirus, herunder især den særligt smitsomme delta-variant, går ud over salget hos medicoselskabet Össur.

Det er især i USA og den øvrige del af Amerika, der er selskabets største marked, at salget er påvirket.

Det oplyser Össur i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Omvendt går salget helt som ventet for EMEA og APAC regionerne, der dækker over henholdsvis Europa, Mellemøsten og Afrika og Asien og Stillehavsområdet.

"Selvom den organiske vækst var lavere i Amerika, styrker vores ydeevne på andre nøglemarkeder vores tro på det langsigtede perspektiv, og de underliggende fundamentale drivkræfter bag protese og B&S-markedet forventes ikke at ændre sig, og vi er godt på vej," siger Jon Siggurdsson, administrerende direktør, i regnskabet.

Det samlede salg løb op i 180 mio. dollar i det seneste kvartal, og det svarer til en salgsvækst på 4 pct. i lokal valuta sammenlignet med samme kvartal året før, hvor salget var 172 mio. dollar.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster endte på 37 mio. dollar i kvartalet, hvilket var en lille fremgang fra 36 mio. dollar i samme kvartal 2020.

På bundlinjen har Össur hentet et overskud på 17 mio. dollar, mens overskuddet var 15 mio. dollar i samme periode året før.

Össur har desuden - på linje med flere andre brancher - været ramt af stigende omkostninger til råvarer og fragt, oplyser selskabet.

Udviklingen for Össur betyder også, at medicoselskabet nedjusterer sine forventninger til den nederste del af det tidligere udmeldte interval.

Selskabet venter nu en organisk omsætningsvækst på 10 pct. samt en driftsmargin, EBITDA, før særlige poster på 21 pct., fremgår det af regnskabet.

Tidligere ventede Össur en organisk omsætningsvækst på 10-15 pct. samt en driftsmargin, EBITDA, før særlige poster på 21-23 pct.

Össur-aktien faldt 5,1 pct. til 43,20 kr. mandag.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier