MedWatch

Perrigo sluger Compeed-ejer for 13 mia. kr.

Det forhenværende Coloplast-produkt Compeed er kommet på nye hænder efter at Perrigo har købt den franske virksomhed HRA, der er specialiseret i forskellige forbrugersundshedsprodukter.

Perrigos aktie stiger på børsen i New York efter selskabet har oplyst, ta man køber franske HRA Pharma. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Amerikanske Perrigo, der især er kendt for sin ikke-receptpligtige lægemidler og andre forbrugersundhedsprodukter, har indgået aftale om køb af HRA Pharma for 2,1 mia. dollar svarende til omkring 13 mia. kr.

Franske HRA sælger forskellige produkter til personlig pleje og ejer blandt andet det for mange velkendte brand Compeed.

Compeed var frem til 2002 ejet af danske Coloplast.

Udover tilkøbet af den nye produktportefølje, ser Perrigo stor fordel i at opkøbet også giver selskabet langt større tilstedeværelse i Europa, ligesom ledelsen også regner med signifikante synergimuligheder i de geografiske markeder, hvor der er væsentligt overlap mellem virksomhederne.

Udover Compeed-brandet, nævner Perrigo HRA Pharmas produkter inden for pleje af arvæv samt kvindesundhedsprodukter, som de væsentligste aktiver, man nu har erhvervet sig.

I alt regner Perrigo med, at opkøbet vil føje 400 mio. euro til den årlige omsætning.

HRA Pharmas ledelse vil fortsætte i deres nuværende stillinger for at sikre så glat en overgang som muligt.

Perrigo, som køber virksomheden af kapitalfonden Astorg og Goldman Sachs, og venter, at transaktionen falder endeligt på plads i slutningen af første halvår 2022.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier