MedWatch

Ambu nedjusterer på grund af covid-19 og logistikudfordringer

Medicoselskabet er ramt på operationerne og i logistikkæden, hvorfor virksomheden nedjusterer forventningerne til året.

Foto: PR / Ambu

Medicoselskabet Ambu har torsdag aften sænket sine forventninger, da coronapandemien fortsat påvirker antallet af operationer, ligesom forstoppelse i logistikkæden har ramt selskabet.

Det oplyser Ambu i en meddelelse til fondsbørsen.

Ambu regner derfor nu med at realisere en organisk vækst i 2020/21 på omkring 17 pct. mod førhen 17-20 pct. Driftsmarginen, EBIT, ses samtidig blive på omkring 10 pct. mod tidligere 11-12 pct.

"Vi anser udfordringerne for at være kortsigtede i deres natur, og de vil ikke påvirke vækstudsigterne for selskabet, især ikke i vores visualiseringsforretning, hvor vi fortsat oplever hurtig vækst," hedder det.

Ambu oplyser da også, at selskabet nu regner med en organisk vækst inden for visualisering på mere end 30 pct., og at salget af endoskoper i regnskabsåret vil overgå 1,4 mio. styk mod tidligere ventet 1,3-1,4 mio. endoskoper.

Ambu lægger i forbindelse med den nedsatte prognose også foreløbige tal for tredje kvartal frem.

Her blev det til en samlet omsætning på 971 mio. kr. mod 947 mio. kr. året før. Det svarer til en organisk vækst på 7 pct., når der justeres for negative valutakurseffekter på 4 pct.

For visualisering var der tale om et salg på 522 mio. kr. mod 539 mio. kr. i tredje kvartal 2019/20. En stort set flad udvikling med et samlet salg på anslåede 381.000 endoskoper, men året før, fremhæver Ambu, var væksten her på 81 pct.

I den resterende del af forretningen var der indtægter for 449 mio. kr. i tredje kvartal, hvilket var en vækst på 15 pct., justeret for valutakurser, fra 408 mio. kr. et år før.

 

Fredag fik Ambu opbakning fra FDA - analytiker tvivler på nogen stor effekt 

Ambu topper listen over de mest shortede aktier på det danske marked

Ambu-formand køber aktier for en million kroner  

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier