MedWatch

Medtronic skuffer med prognosen

Medtronics salg steg 37 pct. i fjerde kvartal, men skuffer en anelse på forventningerne til det nye regnskabsår.

Foto: Jim Mone/AP/Ritzau Scanpix

Det irske medicoselskab Medtronic, der er børsnoteret i New York, har aflagt lidt bedre end ventede tal for det forskudte fjerde kvartal, men indtjeningsprognosen for det nye regnskabsår halter lidt.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien indikeres 0,2 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Medtronics salg steg 37 pct. i fjerde kvartal til 8,19 mia. dollar, hvilket er en spids over analytikernes forventning på 8,13 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie steg til 1,50 dollar fra 0,58 dollar, hvilket er over analytikerkonsensus på 1,42 dollar.

Salgsudviklingen er især drevet af udviklingen i hjerte-kar-divisionen, hvor salget er steget 45 pct. til 2,91 mia. dollar, idet ikke-covid-behandlinger blev genoptaget.

For det nye regnskabsår venter Medtronic at nå en justeret indtjening per aktie på 5,60-5,75 dollar, hvor midtpunktet ligger under analytikerestimatet på 5,71 dollar.

Medtronic er en af verdens største medicoselskaber med en markedsværdi på mere end 170 mia. dollar. Selskabet har lovmæssig adresse i Irland, men drives fra Fridley i Minnesota.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier