MedWatch

Intuitive Surgical runder 100 mia. dollar i værdi efter regnskab

Intuitive Surgical oplevede i sit første kvartal en fremgang i omsætningen på 17 pct.

Foto: Pexels

Intuitive Surgical stiger med 8,6 pct. onsdag, efter at producenten af kirurgiske systemer har lagt stærke tal for første kvartal frem.

Dermed er koncernen også det nyeste medlem af den eksklusive klub af selskaber i USA med en markedsværdi over 100 mia. dollar - nærmere bestemt 104 mia. dollar.

Intuitive Surgical oplevede i sit første kvartal en fremgang i omsætningen på 17 pct. til 1,29 mia. dollar mod ventede 1,11 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 3,52 dollar, sammenlignet med 2,69 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 2,65 dollar, ifølge Bloomberg News.

Dermed blev den justerede nettobundlinje opgjort til 427 mio. dollar mod ventede 319 mio. dollar.

Noget kan altså tyde på, at sundhedssektoren efter hårdt coronapres, flere steder er på vej mod at vende tilbage til normalen og gennemføre udskudte procedurer.

I al fald registrerede Intuitive Surgicalen vækst i operationer med dets udstyr på 16 pct., og i løbet af kvartalet leverede koncernen også 298 nye operationssystemer, hvilket var en stigning på 26 pct. på årsbasis og mere end de ventede 226 systemer.

"Vi er glade for dette kvartals udvikling. Vores præstation afspejler, at kunderne vælger Intuitive, efterhånden som covid-19 aftager," udtaler Gary Guthart, topchef i koncernen, i regnskabet.

Efter de solide regnskabstal fra har flere analytikere løftet deres kursmål for aktien, mens både Baird og Oppenheimer ligeledes har løftet deres anbefalinger til henholdsvis "outperform" og "market perform". 13 ud af 23 analysehuse er positive over for aktien i Intuitive Surgical, mens otte er neutrale.

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier