Ambu får grønt lys til nyt cystoskop til engangsbrug i Europa

Foto: PR / Ambu
Foto: PR / Ambu
AF RITZAU FINANS

Ambu har fået grønt lys til at markedsføre selskabets nye engangscystoskop, der bruges til kikkertundersøgelser af blæren og urinrøret, i Europa.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet fredag morgen.

Produktet fra det danske selskab har nemlig fået tildelt CE-mærket, som viser, at udstyret lever op til EU-lovgivningen for medicinsk udstyr. Medicinsk udstyr må kun markedsføres, når det er blevet CE-mærket.

Ambu fik også i starten af oktober produktet godkendt i Japan, og i april var det de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der gav et vigtigt nik til godkendelsen i USA.

"Efter markedsgodkendelsen i USA og Japan tidligere i år er vi begejstrede for, at vi ny kan tilbyde europæiske urologer et cystoskop til engangsbrug, der er baseret på vores mest avancerede teknologi for billedopløsning," siger Juan Jose Gonzalez, der er administrerende direktør hos Ambu, i meddelelsen.

"Vi ved, at der er et efterslæb af urologiprocedurer på grund af covid-19, så dette vil være en mulighed for at forbedre arbejdsgangen på klinikker og urologiafdelinger ved at give lægerne mulighed for at øge kapaciteten til en meget konkurrencedygtig pris," fortsætter han.

Cystoskopet, der bruges til kikkertundersøgelser af blæren og urinrøret, går under navnet Ascope 4 Cysto, og det kan bruges til en stor del af de kikkertundersøgelser, der udføres på det globale urologimarked.

Ambu estimerer selv, at der globalt hvert år udføres 8 mio. procedurer inden for netop urologi, og selskabet har tidligere fortalt, at det nu godkendte cystoskop retter sig mod 6 mio. af de samlede procedurer.

At cystoskopet retter sig mod 6 mio. årlige procedurer, betyder dog langtfra, at Ambu går efter at levere engangsprodukter til samtlige procedurer, og flere store selskaber har allerede cystoskoper på hylderne.

Forskellen er, at konkurrenternes produkter skal genanvendes, mens Ambus kun skal bruges én gang og derefter smides ud.

Ambus strategi betyder, at der ikke skal bruges tid på at rense og rengøre produkterne, ligesom det også kan være med til at reducere smittefaren.

Ambu har ikke fastsat en målsætning for, hvor stor en andel af markedet, som selskabet går efter at konvertere til engangsprodukter inden for urologiområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også