MedWatch

Convatec overgår salgsforventningerne en smule

På trods af forstyrrelserne fra covid-19 har Convatec, der konkurrerer med Coloplast leveret en højere vækst end ventet i løbet af det første halvår.

Foto: Convatec

Britiske Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast inden for stomi, kontinens og sårpleje, leverede et lidt bedre salg end ventet i første halvår.

Samtidig fastholder selskabet sine forventninger til hele 2020.

Convatec omsatte for 908 mio. dollar i første halvår mod ventet 891,5 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Særligt kontinens trak op, mens omsætningen fra sårpleje faldt. Samlet steg omsætningen med 2,1 pct. rapporteret og med 4,3 pct. i faste valutakurser.

I andet kvartal var salget også trukket ned af lagernedbringelse inden for stomi, efter at 2020 startede med lageropbygning som følge af udbruddet af coronavirus.

"I første halvår - trods forstyrrelsen fra covid-19 - leverede vi en solid præstation og fortsatte med at implementere vores strategi for at skabe vedvarende og profitabel vækst," siger Karim Bitar, der er adm. direktør hos Convatec, i regnskabet.

Convatec vil udlodde et udbytte på 1,717 cent per aktie for resultaterne - helt på linje med udbyttet året før.

For hele 2020 venter det britiske selskab en salgsvækst på 2,0-3,5 pct. i faste valutakurser og en EBIT-margin på 16-18 pct. - ligeledes i faste valutakurser.

Convatec understreger dog, at covid-19-situationen fortsat er en væsentlig usikkerhedsfaktor i forhold til prognosen.

Aktien stiger med 1,5 pct. til 205,80 pence på børsen i London efter regnskabet.

Convatec leverer solidt første kvartal og fastholder forventningerne trods coronavirus

Novo Holdings fordobler resultatet – tjente 26 mia. kr. i 2019 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier