MedWatch

Sygehuse har værnemidler til en uge – nu venter de på fly fra Kina

For at undgå mangel på værnemidler venter regionerne lige nu på, at et fly med masker fra Kina lander i Danmark. Indtil da får de hjælp fra flere sider.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Sygehusene i Østjylland storforbruger i øjeblikket masker, handsker og håndsprit i forbindelse med covid-19-situationen.

Samtidig hviler der et konstant pres på Region Midtjylland for at skaffe værnemidler nok.

Ifølge direktøren i Region Midtjylland har de indtil videre tilstrækkeligt med midler, men kun en uge frem.

"Håndsprit og handsker har vi meget af, men vi har ikke mange masker af den type, vi skal bruge, til en uge," siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til TV2 Østjylland.

Derfor venter samtlige regioner lige nu på flere 100.000 masker fra Kina. En række ordrer, der ifølge Ole Thomsen er bekræftet, og hvoraf mange også betalt.

"Der er ordret flere 100.000 masker til hele landet. Men det er ikke sikkert, hvornår de kommer. Problemet er, at det ikke er betryggende, før flyet er lettet fra Kina. Det ville være rart at få at vide, at 'nu er flyet lettet'," siger han til TV2 Østjylland.

I mellemtiden får sygehusene hjælp fra talrige sider af folk, der afleverer værnemidler. Her har blandt andet frisører og tatovører meldt sig ind i kampen ved at aflevere beskyttelsesudstyr på de afleveringssteder, regionen har oprettet.

Også hos Museum Østjylland har de doneret værnemidler til sygehusene.

"Vi bruger noget af det samme beskyttelsesudstyr, som hospitalerne skal bruge nu, for at personalet kan beskytte sig. Vi er normalt iført masker, handsker og dragter for at holde giftige støvpartikler og skimmelspor ude i vores arbejde med gamle kulturgenstande," siger Carsten Korthauer, der er konservator hos Museum Østjylland, til TV2 Østjylland.

Han fortæller samtidig, at Museum Østjylland har omkring 70 åndedrætsmasker og 60 dragter, hvoraf de allerede har afleveret en del til Region Midtjylland.

"Det er dejligt at kunne hjælpe. Vi kan jo ikke bruge dem selv lige nu, for vi er ikke på arbejde i værkstederne."

Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV2 Østjylland

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier