MedWatch

Dansk-amerikansk medicoalliance vil udvide med fond på 100 mio. dollar

Sammen med Company Capital vil den dansk-amerikanske medicoalliance Medtech Bridge nu etablere end fond på 100 mio. dollar, som kan hjælpe danske medicoselskaber med at tage springet til USA.

Foto: Jeff Haynes/Reuters/Ritzau Scanpix

Organisationen Medtech Bridge, som har til formål at bygge bro mellem unge, danske medicoselskaber og amerikanske eksperter og mentorer, løfter nu ambitionsniveauet.

Det skriver Børsen.

Man vil nu ikke kun nøjes med at skaffe medicoselskaberne faglig hjælp, men vil også skaffe dem finansiel støtte, når de tager springet til USA, og derfor har man allieret sig med danske Company Capital om at rejse en fond på omkring 100 mio. dollar - cirka 690 mio. kr. Målet er, at fonden skal være rejst til efteråret.

"Det bliver en kombination, men nok en overvejende del af danske penge, for at understøtte det danske økosystem bedst muligt lokalt i Danmark. Omvendt viser amerikanske family offices, som vi har talt med, interesse, fordi de kan se, at det kan være en pipeline for dem, så de forholdsvist tidligt kommer med i sådanne investeringer," siger Carsten Færge, stifter og adm. direktør i Company Capital.

Som MedWatch tidligere har beskrevet, blev Medtech Bridge stiftet i slutningen af 2018 med håbet om at få flere af de små og mellemstore medicoselskaber til at tage springet til det lukrative marked i USA.

Der er nemlig så stor forskel på de europæiske og amerikanske systemer for medicoteknologi, at det for de fleste mindre selskaber er for svært at håndtere dem begge på samme tid. Der er derfor brug for tovholdere og hjælp i USA, hvis man skal gøre sig håb om at kunne gøre sin entre på begge markeder mere eller mindre samtidig. Og organisationen har derfor haft travlt med at etablere kontakter til de forskellige accelerator- og innovationsmiljøer i Minneapolis, hvor projektet har sit amerikanske anker.

Medicoalliance indvier ny bro til USA: Er på jagt efter de første virksomheder

Ny medicoalliance skal hjælpe virksomheder til gennembrud i USA

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier