MedWatch

Fransk venturefirma med dansk ledelse rejser 2,5 mia. kr. til ny life science-fond

Det franske ventureselskab Sofinnova Partners, som blandt andet investerer penge fra Vækstfonden og har danske Henrijette Richter i ledelsen, har rejst 2,5 mia. kroner til oprettelsen af endnu en life science fond.

Foto: Bax Lindhardt/SP / SP

Lovende unge life science-firmaer i navnlig Europa, men også USA kan med fordel pudse salgstalerne af og gøre klar til at tage sig ud fra deres bedste side.

Nye milliarder i risikovillig kapital vil nemlig snart flyde i en lind strøm, og blive langet ud til de bedste og mest lovende unge startups indenfor både biotek og medico i Europa og USA.

Det sker, når det franske venturefirma Sofinnova Partners inden længe slår dørene op for en endnu en life science-fond, der under navnet Sofinnova Capital 9, er lykkedes med at rejse 333 mio. euro eller næsten 2,5 mia. kroner fra en netop afviklet og markant overtegnet investeringsrunde.

Målet var oprindeligt at rejse 230 mio. euro, men interessen fra både investorer i Soffinovas øvrige fonde og nye investorer har været så stor, at beløbet endte næsten 83 pct. højere.

Ligesom de øvrige fonde i Soffinova Partners vil den nye fond vil tilbyde finansiering til lovende og håbefulde life science-selskaber i mestendels Europa, men også i USA.

De næsten 2,5 mia. kroner vil fonden investere i både biotek og medicofirmaer, hvoraf cirka to tredjedele af pengene vil gå til europæiske virksomheder og den sidste tredjedel til firmaer uden for Europa, primært i USA.

”Vores erfarne team, stabile strategi og historik vedrørende exits har givet genlyd hos investorer, og dermed succes med finansieringen til denne seneste kapitalfond, som giver os ressourcer til at fortsætte med at investere i lovende europæiske life science-virksomheder,” udtaler Antoine Papiernik, der er formand for Sofinnova Partners, i en meddelelse.

Dansk islæt

Etableringen af den nye fond kommer i kølvandet på sidste år lancering Sofinnova Crossover 1, der med 2 mia. rejste kroner på kistebunden og med fokus på såvel farma-, som medico- og biotekindustrien tilbyder senfase-finansiering til lovende og håbefulde life science-selskaber.

Danske Vækstfonden er blandt investorerne i både Sofinnova Crossover 1 og den nye fond ud fra et ønske om at trække stærke udenlandske kompetencer endnu dybere ind i det danske økosystem.

Dertil kommer, at fonden har en stærk dansk ressource i partnergruppen med Henrijette Richter, der siden 2014 har været managing partner i Soffinova Partner, og som før da spillede en ledende rolle i Novo Nordisk investeringsarm, Novo Seeds.

I udvælgelseskomiteen hos den ene af Novo Nordisk Fondens nye rugekasse-programmer under Bioinnovation Institute (BII), sidder i øvrigt Anne Osdoit, der er partner i, Sofinnova Partners.

Med den seneste kapitalrejsning forvalter Sofinnova Partners nu mere end 2 mia. euro, næsten 15 mia. kroner.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier