MedWatch

Chemometec udbetaler første udbytte: "Kan ikke love noget næste år"

For første gang nogensinde kan aktionærerne i Chemometec se frem til at modtage et kontant udbytte fra deres aktier i selskabet.

Foto: Chemometec / PR

Chemometec lægger i sit regnskab for det skæve regnskabsår 2018/19 op til at udbetale det første udbytte til aktionærerne i selskabets historie.

Selskabet, der producerer udstyr til celletælling og -analyse, vil udbetale 3 kr. per aktie, men om det er starten på en ny trend, ved topchef Michael Eising ikke.

"Nu er det 3 kr. i år, for det er det, vi føler, at vi likviditetsmæssigt kan forsvare at sende tilbage til aktionærerne. Men om det også sker næste år, kan jeg hverken love eller garantere," siger han og fortsætter:

"Men vi vil gerne, hvis det kan lade sig gøre."

Chemometec havde i 2018/19 sit bedste regnskabsår nogensinde. Omsætningen blev løftet med 56 pct. til 175,5 mio. kr., mens driftsoverskuddet (EBITDA) blev mere end fordoblet fra regnskabsåret før til 64,9 mio. kr. Årets resultat endte på 41,8 mio. kr.

Michael Eising kan godt forestille sig at udbetale udbytte fremover - hvis selskabet generer så meget likviditet, at der er kapitalberedskab til at føle sig sikker på driften, og hvis der ikke skal købes op eller investeres i forretningen.

"Vi har fokus på at løfte vores toplinje og tjene penge, og dem kan vi lige så godt vælge at sende retur til aktionærerne, hvis det er muligt. Men jeg kan ikke love det fremadrettet," lyder det fra topchefen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier