MedWatch

Analytiker forventer regnskab uden stor dramatik fra Coloplast

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen forventer ikke de store bølgeskvulp, når Coloplast onsdag fremlægger regnskab for årets andet kvartal.

Coloplast fremlægger kvartalsregnskab onsdag ved middagstid. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Der er umiddelbart ikke lagt op til de store overraskelser, når den danske medicokoncern Coloplast onsdag offentliggør sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19.

"Efter min vurdering bliver det et ganske udramatisk regnskab for tredje kvartal. Jeg forventer egentlig en solid organisk vækst på omkring 8 pct. og en positiv valutaeffekt," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han forventer en samlet organisk vækst på 8,3 pct. i kvartalet, mens konsensus blandt 17 analytikere adspurgt af Coloplast lyder på 8,1 pct.

Sydbank forventer, at væksten hos Coloplast særligt vil være drevet af den store kroniske forretning, som dækker over medicoselskabets to største forretningsområder, stomi og kontinens.

"I stomi vil væksten være drevet af Sensura-produkterne, og blandt andet Sensura Convex og Concave vil bidrage positivt," siger Søren Løntoft Hansen.

"I andet kvartal så vi, at emerging markets-regionen var lidt afdæmpet. Her er det meget udbudsbaseret, og Coloplast nævnte også, at de formentligt vil se en positiv effekt fra udbudsrunder i andet halvår. Det vil også bidrage til vækstbilledet inden for stomi," fortsætter han.

Analytikeren forventer, at både stomi- og kontinensforretningen vil byde på en organisk vækst på 9 pct. Sidstnævnte vil især være positivt påvirket af salget af Speedicath-katetre, lyder det.

Hud- og sårpleje vil tynge vækst

Hud- og sårplejeforretningen kunne i tredje kvartal sidste år prale af en organisk vækst på 11 pct., og det betyder også, at årets tredje kvartal vil være tynget af et svært sammenligningsgrundlag.

Derfor kommer den del af forretningen formentligt også til at trække ned i det samlede vækstbillede hos Coloplast i kvartalet, og ifølge Sydbank er der her lagt op til en organisk vækst på 5 pct. i kvartalet.

Urologiforretningen voksede også 11 pct. organisk i tredje kvartal af 2017/18, og dette regnskabsår forventer Sydbanks analytiker en organisk vækst på 9 pct. i divisionen.

Den del af forretningen vil også komme til at tiltrække sig opmærksomhed på en anden front. I starten af juni bekræftede Coloplast nemlig, at selskabet er i gang med at foretage "en ubetinget strategisk gennemgang" af urologiforretningen.

Den udmelding kom, efter at der opstod rygter om, at Coloplast fik bistand fra en finansiel rådgiver vedrørende salget af forretningen. Det skrev Bloomberg News med henvisning til kilder med indblik i sagen.

"Jeg tror, at Coloplast vil gentage den passus om urologi. I regnskabet forventer jeg ikke andet, end det selskabet har meldt ud i juni. På telekonferencen imødeser jeg dog kommentarer og bevæggrundene for gennemsynet af forretningsområdet," siger Søren Løntoft Hansen.

Fastholder forventninger

Prisreformer er også et tilbagevendende fokusområde for Coloplast, og i starten af juli fortalte medicoselskabet, at en ny fransk prisreform får konsekvenser får både stomi-, kontinens- og hud- og sårplejeforretningen.

Coloplast oplyste samtidig, at prisreformen ikke står til at få betydning for selskabets finansielle forventninger til helåret, og Sydbank har heller ingen forventninger om en justeret prognose i forbindelse med regnskabet.

Coloplast venter i 2018/19 en organisk omsætningsvækst på 8 pct. i lokale valutakurser og en rapporteret vækst - i danske kroner - på 9 pct. Der ventes en EBIT-margin på 30-31 pct. i faste valutakurser og omkring 31 pct. i danske kroner.

I årets tredje kvartal venter Sydbank desuden, at overskudsgraden, EBIT-marginen, vokser til 31,3 pct. mod 30 pct. i samme periode året forinden. Konsensus blandt analytikerne lyder på 31 pct., viser estimaterne, som Coloplast har indsamlet.

"Den stigende omsætning og en positiv effekt af produktionsudflytning bidrager sammen med færre restruktureringsomkostninger positivt, hvilket mere end kompenserer for en negativ produktmiks-effekt," vurderer Sydbank i en analyse.

"Vi venter stigende distributionsomkostninger som følge af investeringer i salgsfremmende initiativer og højere omkostninger til forskning og udvikling som en konsekvens af et stigende aktivitetsniveau," lyder det.

Regnskabet fra Coloplast offentliggøres ved middagstid onsdag den 14. august.

Tirsdag den 20. august afholder Coloplast desuden et "Meet the Management"-arrangement i London, hvor analytikere og investorer kan få en opdatering på arbejdet med selskabets strategi.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier