MedWatch

Analytikere sænker kursmål efter Ambus nedjustering

Flere banker og børshuse har barberet en luns af kursmålet for Ambu-aktien efter mandagens udmelding fra medicoselskabet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Mandag aften nedjusterede medicoselskabet Ambu sine forventninger til indeværende regnskabsår, hvilket sendte aktien i dørken tirsdag, hvor den faldt 14,2 pct.

Baggrunden for det store kursfald var, at selskabet blandt andet ser en svagere salgsudvikling for sine endoskoper. Det har fået flere banker og børshuse til at barbere en luns af kursmålet.

Ambu regner med, at der bliver solgt cirka 750.000 endoskoper mod tidligere "mere end" 750.000 endoskoper. Også den organiske vækst spår selskabet til at lande lavere, da den organiske vækst ses lande på 14-15 pct. mod førhen 15-16 pct.

Den lavere vækst skal blandt andet ses i sammenhæng med, at Ambu har valgt at udfase engangskoloskopet SC210, som tidligere ellers er blevet set som et af de nye væksthåb i det forretningsområde, selskabet selv kalder for visualisering.

Driftsmarginen, målt på ebit før særlige poster, ventes at ramme 22 pct. mod tidligere 22-24 pct.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen var der ikke kun negative elementer i den meddelelse, som Ambu offentliggjorde mandag i forbindelse med nedjusteringen.

Der var nemlig flere ting, som vidnede om, at direktionen har en stor tiltro til, at markedet for endoskoper til engangsbrug vil tage fart.

"Jeg synes egentligt, at meddelelsen signalerer tro på forretningen, og at man er ved at accelerere pipelinen. Der er positive meldinger om en ny bærbar skærm og bedre kvalitet, der er forventninger om en hurtigere opbygning af markedet inden for ENT (endoskoper til øre-, næse- og halsprocedurer, red.), og der kommer nye produkter inden for urologi. Jeg synes ikke, at det udelukkende er dårligdomme," sagde Søren Løntoft Hansen tirsdag morgen, inden markedet åbnede.

Han fremhævede også, at Ambu sætter ind på at opruste sin salgsstyrke gennem investeringer i organisationen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier