MedWatch

Analytiker: Kursfald i Ambu er overdrevet

Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen mener, at Ambu-aktien nu er undervurderet efter kraftige kursfald i kølvandet på fyringen af Lars Marcher.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Efter den senere tids kraftige kursfald finder Sydbank nu Ambus aktie mere attraktiv. Derfor hæver banken anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "hold."

Det skriver Sydbank i en aktiekommentar.

"Ambu-aktien er siden fyringen af CEO Lars Marcher faldet mere end 40 pct. Selvom CEO-skiftet øger usikkerheden om vækstfundamentet, anser vi kursfaldet som overgjort. Vi ser det nuværende kursniveau tilbyde investorerne et potentielt attraktivt afkast i forhold til risikoen," begrunder senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

I forhold til det seneste nyhedsflow fremhæver analytikeren på den positive side partnerskabet annonceret i midten af maj med medicoselskabet Cook Medical, som vil distribuere Ambus engangs-duodenum-endoskoper i USA, når produktet potentielt bliver godkendt.

"Vi ser særdeles positivt på distributionsaftalen med Cook Medical, der efter vores vurdering mindsker usikkerheden om Ambus evne til at penetrere det amerikanske marked for duodenum-endoskop-procedurer. Aftalen forstærker dermed Ambus konkurrenceevne på det amerikanske marked markant," skriver Søren Løntoft Hansen.

Han bemærker også, at markedet for duodenum-endoskopiprocedurer i høj grad er karakteriseret ved brugen af både endoskop og procedure-relaterede tilbehørsprodukter, og at Cook Medical tilbyder en fuld portefølje af netop tilbehørsprodukter.

Cook Medical sidder på cirka 22 pct. af markedet for endoskopi-tilbehørsprodukter, mens Boston Scientific sidder på 60 pct. af markedet. Boston Scientific har annonceret lanceringen af et engang-duodenum-endoskop mod slutningen af 2019.

Dermed vil Boston Scientific være i stand til at udbyde både engangsduodenum-endoskop og tilbehørsprodukter, hvilket giver mulighed for at sælge produkterne sammen.

"Samarbejdsaftalen mellem Ambu og Cook Medical giver dermed selskaberne samme konkurrencemæssige muligheder, som Boston Scientific har," fremhæver Sydbank-analytikeren.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier