MedWatch

Svensk medicoselskab brager i vejret: Største stigning i næsten 10 år

Medicoselskabet Elekta bliver belønnet af aktiemarkedet for et regnskab, der overgik forventningerne.

Foto: Nasdaq

Aktien i svenske Elekta, som blandt andet laver strålebehandlingssystemer, oplever onsdag med et plus på 18 pct. den største stigning siden juni 2009. Baggrunden er et regnskab for fjerde kvartal, som var noget bedre end ventet.

Regnskabet viste en omsætning på 4086 mio. svenske kr. og et driftsresultat, EBITA, på 985 mio. svenske kr. for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 3712 mio. svenske kr. og et driftsresultat på 860 mio. svenske kr., skriver nyhedsbureauet Direkt med henvisning til en analytikerindsamling fra Infront Data.

Ordreindgangen var også bedre end ventet, da den landede på 5401 mio. svenske kr., mens analytikerne her havde estimeret 5092 mio. svenske kr.

I regnskabsåret 2019/20 venter Elekta en organisk omsætningsvækst på 8-10 pct. og en EBITA-margin på omkring 19 pct. Her regnede analytikerne inden regnskabet med en vækst i faste valutakurser på 10,7 pct. og en margin på omkring 18,5 pct.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier