MedWatch

Amerikansk investeringsselskab øger sats på faldende Ambu-aktie

Selvom Ambu-aktien i maj er faldet 44 pct. tror amerikansk investeringsselskab fortsat på dalende aktiepriser for medicoselskabet.

Foto: Jyllands-Posten

Det amerikanske investeringsselskab Lone Pine Capital har øget sit sats på kursfald i Ambu-aktien.

Det fremgår af en meddelelse fra Finanstilsynet, der er dateret til fredag.

Lone Pine Capital har nu short 0,72 pct. af den samlede aktiekapital i Ambu mod en tidligere shortposition på 0,60 pct. af aktierne.

Når man vælger at gå short i en aktie, låner man aktier fra en aktionær og sælger aktierne i håb om at kunne købe dem tilbage senere til en lavere kurs.

På den måde kan en investor tjene differencen - minus et gebyr - for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier