MedWatch

Nyt børneprodukt fra Demant skal tage konkurrencen op med Sonova

Høreappartproducenten Demant har lukket et hul i selskabets produktportefølje, men melder sig med ny produktlancering klar til at tage kampen op mod verdens største høreapparatproducent.

Foto: Oticon PR

I forbindelse med lanceringen af produktfamilien Oticon Opn S er danske Demant også i færd med at sende et helt nyt produkt målrettet børn på hylderne.

Det pædiatriske produkt går under navnet Oticon Opn Play og er baseret på den nye produktplatform, Velox S.

Det udfylder et hul i Demants produktportefølje, da selskabet i noget tid har manglet et alternativ til børn, og Oticon Opn Play rammer lige ned i et segment, der er klart domineret af verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, og selskabets hovedbrand inden for høreapparater, Phonak.

"Vi har holdt en lidt for lang pause med produktintroduktioner der. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det er en lidt anden markedssituation. Phonak dominerer helt sikkert det her marked," siger Ole Asboe Jørgensen, der er administrerende direktør for Demants hovedbrand inden for høreapparater, Oticon, til Ritzau Finans i forbindelse med AAA-messen i Columbus, Ohio.

Han peger på, at der også gælder nogle lidt særlige retningslinjer i behandlingen, fordi der er tale om børn med høretab.

Og her kan Demants nye produkt komme til at spille en vigtig rolle, vurderer han.

"Der er nogle gode tommelfingerregler for behandlingen i dag, som jeg tror, at Oticon Opn Play vil ændre markant på. Ved de helt små børn på nul til syv år er mantraet, at man skal lære så meget som muligt," siger Ole Asboe Jørgensen.

"Når man er i et vanskeligt lydmiljø, som sådan nogle børn meget ofte er i vuggestuen og børnehaven eller skolen, ville traditionelle høreapparater fokusere på direktionalitet og skruet ned for resten. Men det gør man ikke med pædiatriske apparater, for der skal der være åbent for det hele," fortsætter Oticon-direktøren.

Oticon Opn Play er netop fokuseret på at åbne for alle lydkilder og i stedet forsøge at sortere de støjkilder, som brugeren ikke ønsker at lytte til fra.

Samtidig er en ny tilføjelse på Velox S-platformen et nyt system til at undgå hylen i høreapparatet - såkaldt feedback - når lydmiljøet ændrer sig.

"Jeg tror, at Oticon Opn Play gøre en forskel her, fordi vi kan åbne op for det hele, samtidig med at vi kan skille uønsket støj fra og undgå feedback," siger Ole Asboe Jørgensen.

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier