MedWatch

Demant-direktør: Bedre softwarestruktur bag kvantespring i Oticon Medical

Høreapparatsselskabet Demant præsentede onsdag et helt nyt benforankret produkt baseret på den nyeste teknologi.

Søren Nielsen, adm. direktør, Demant. | Foto: Ritzau Scanpix/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Det er en klar effektivisering og oprustning af den interne softwarekapacitet, der har gjort det muligt for Demants kirurgiske division, Oticon Medical, at lancere et nyt produkt i kategorien af benforankrede løsninger på den absolut nyeste teknologi.

Ved onsdagens præsentation på den årlige AAA-messe, der i år afholdes i Columbus, Ohio, kunne Oticon Medical løfte sløret for Ponto 4, som det nye produkt kommer til at hedde.

Og med den lancering tager det danske selskab et kvantespring i forhold til lydkvaliteten og taleforståelsen, fordi produktet er bygget på den helt nye Velox S-produktplatform, der også er baggrunden for det nyeste topprodukt inden for traditionelle høreapparater, Oticon Opn S.

Tidligere har de benforankrede produkter typisk været baseret på en ældre produktplatform end høreapparaterne, fordi udviklingen er mere kompliceret, men det er der nu lavet om på efter mange års arbejde med at ensrette de forskellige divisioner under et tag.

"Nu har vi fået struktureret vores softwareudvikling sådan, at vi mener, at det bliver meget lettere at holde trit med den generelle udvikling i høreapparatforretningen," siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør for Demant, til Ritzau Finans.

"Det er, fordi vi fra starten har struktureret hele udviklingen til, at vi også skulle kunne lave benforankrede høreapparater. Når man har fået lagt rørene rigtigt, er det meget lettere at bygge resten af huset også," fortsætter topchefen.

Hurtigere udvikling end tidligere

Udnyttelsen af Velox S-platformen betyder en langt bedre oplevelse af taleforståelsen og lydkvaliteten for brugerne, viser den foreløbige feedback.

Og udviklingen betyder også, at Oticon Medical i fremtiden kan tage flere skridt fremad langt hurtigere end tidligere.

"Vi ville gerne udnytte den mest moderne teknologi i Oticon. Og det er første gang, at vi udnytter en produktplatform, der ikke kun er designet til Oticon, men til hele selskabet," sagde Jes Olsen, der er administrerende direktør hos Oticon Medical, i forbindelse med selskabets præsentation ved AAA-messen onsdag.

"Inium Sense-platformen, som vi har baseret vores produkter på indtil nu, er nu næsten fem år gammel, men nu lancerer vi på en seks måneder gammel platform. Det giver betydelige fordele på flere områder," fortsatte han.

Ponto 4 lanceres officielt mod slutningen af første halvår.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier