MedWatch

Før WDH-regnskabet: Væksten og muligt nyt produkt stjæler rampelyset

Sydbank-analytiker forventer i år at se afløseren til William Demants topprodukt Oticon Opn - måske allerede i forbindelse med præsentationen af selskabets årsregnskab tirsdag morgen.

Foto: WDH, PR

Der vil blive holdt godt øje med salget af høreapparater og den samlede vækst, når William Demant Holding tirsdag morgen sætter punktum for 2018 med regnskabet for andet halvår og hele året.

Der er dog også mulighed for, at selskabet har nyt med til markedet om en mulig efterfølger til det meget succesfulde topprodukt Oticon Opn, som William Demant har hevet flotte resultater ud af siden lanceringen i 2016.

Dermed har produktet - som flere gange er blevet udvidet med nye versioner og tilføjelser - også efterhånden langt ude i sin livscyklus, hvorfor der muligvis snart er en ny platform på vej.

"Det er der mulighed for. Historisk set har William Demant beskrevet nye produkter i årsregnskabet, som så kommer på markedet senere," siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Han peger på, at det nye produkt i hvert fald bør komme i løbet af 2019, hvis William Demant skal holde kadencen højt.

I tilfældet Oticon Opn fortalte selskabet også først om produktet og den nye platform bag ved årsregnskabet for 2015, hvorefter flere detaljer blev frigivet i forbindelse med branchemessen hos den amerikanske brancheforening for audiologer, American Academy of Audiology, der dengang blev afholdt i Phoenix, Arizona.

"Jeg vil blive meget overrasket, hvis der ikke kommer noget nyt i løbet af i år. Det er nok også mest sandsynligt, at det bliver i første halvår," siger Morten Imsgard.

"Markedets konsensus er, at Opn stadig er relativt succesfuldt, men hvis William Demant skal opretholde investorernes tiltro til, at det kan fortsætte, er det snart tvunget til at lancere en eller anden form for efterfølger," uddyber han.

Generelt udsigt til stor vækst

Kigger man på hovedtallene for andet halvår og hele 2018, er den klare forventning blandt analytikerne, at der har været tale om stor fremgang i både toplinje, drift og bundlinje.

I det største forretningsområde, høreapparater, lægger konsensus blandt 21 analytikere adspurgt af selskabet selv inden regnskabet op til en fremgang i omsætningen til 6241 mio. kr. i andet halvår sidste år fra 5813 mio. kr. i de sidste seks måneder af 2017.

Hos Sydbank venter Morten Imsgard et salg i den del på 6213 mio. kr., og fremgangen vil ifølge ham være relativt bredt funderet.

"Vi forventer, at William Demant kan realisere en organisk salgsvækst i høreapparatdivisionen på 7,5 pct. i andet halvår 2018. Langt størstedelen af den organiske salgsvækst vil være drevet af et stigende antal solgte høreapparater. Vi venter generelt en geografisk bredt funderet salgsvækst," skriver han i en optakt til regnskabet.

Øget konkurrence i USA

Der er dog enkelte områder, hvor det er værd at holde særligt øje, lyder det fra senioranalytikeren. Det drejer sig blandt om verdens største enkeltmarked, det amerikanske, hvor William Demant har mødt lidt hårdere konkurrence på det seneste.

"Vi har dog fokus på kommentarer omkring salgsudviklingen i USA, Tyskland og Storbritannien. I USA kunne William Demant i forbindelse med periodemeddelelsen for efteråret 2018 berette om en stigende konkurrence om de uafhængige forhandlere ind i anden halvdel af 2018," skriver Morten Imsgard i sin optakt.

"Derudover indikerer de seneste salgsdata fra den offentlige del af det amerikanske høreapparatmarked (Veterans Affairs), at William Demant har tabt lidt terræn i denne salgskanal mod slutningen af 2018," fortsætter han.

Udisgt til stigende indtjening i 2019

Også for William Demants kirurgiske division, Oticon Medical, der laver cochlear-implantater og benforankrede høreløsninger, samt for afdelingen for diagnostiske instrumenter ventes der fremgang i andet halvår.

Og de gode takter fortsætter formentlig også ind i 2019, hvorfor forventningen blandt analytikerne her er mere fremgang i driftsresultatet (EBIT). En fremgang, der også gerne skulle afspejles i William Demants prognose for i år, der er en del af årsregnskabet.

"Vi forventer, at William Demant vil præsentere en indtjeningsprognose med en EBIT-indtjening omkring 3 mia. kr. i 2019 (før implementeringen af IFRS 16)," skriver Morten Imsgard.

Det flugter meget godt med konsensus blandt de 21 analytikere, som William Demant Holding selv har spurgt inden regnskabet. Her er forventningen et driftsresultat (EBIT) på 2981 mio. kr. i år.

Ifølge Morten Imsgard vil indførslen af IFRS 16-reglerne havde en positiv regnskabsmæssig effekt på William Demant Holdings EBIT for 2019, og derfor er det væsentligt at holde øje med selskabets egen kommunikation om forventningerne.

Effekten af de nye regnskabsregler er ikke indregnet i konsensusestimaterne.

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier