MedWatch

Abbott udnytter option til at købe selskab bag ny type hjerteklapper

Det amerikanske medicoselskab Abbott har efter cirka tre års samarbejde nu udnyttet en option, som giver dem adgang til at overtage et mindre selskab, som udvikler en ny og mindre invasiv metode til at erstatte hjerteklapper.

Foto: Abbott/ PR

Efter længere tids samarbejde, har amerikanske Abbott valgt at udnytte en option til at købe det privatejede medicoselskab Cephea Valve Technologies.

Det fremgår af en pressemeddelese fra koncernen.

Der bliver ikke offentliggjort nogen finansielle detaljer omkring overtagelsen, men Abbott tegnede i 2015 optionen på at overtage selskabet, der udvikler et kateterbaseret produkt til udskiftning af mitralklappen - en hjerteklap der sidder mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer.

Problemer med mitralklappen er en af de mest almindelige lidelser, når det kommer til hjerteklapperne, i USA er der mere end 4 mio., som oplever den type af problemer. Ved hjælp af udstyret erstatter man mitralklappen med en kunstig en af slagsen via en blodåre i benet, så patienten ikke behøver at gennemgå åben hjertekirurgi.

"Opkøbet af Cephea bygger videre på Abbotts stærke position inden for strukturel hjerteterapier og er i overenstemmelse med vores strategi om at udvikle omfattend ebehandlinger for personer med mitralklap-sygdom," lyder det i pressemeddelsen fra Micahel Dale, som leder enheden for strukturelle hjertelidelser.

Abbott har også selv været meget aktiv i området i flere år, eksempelvis via sin egen mitraclip, som kan reparere lækkende hjerteklapper, og selskabet har også tidligere lavet opkøb på området, seneste i 2015 med købet af Tendyne Holdings, ligesom hjerteporteføljen også var en stor del af attraktionen ved opkøbet af St. Jude Medical i 2017.

Abbott overtager to hjerteklapselskaber

Hjerteklips fra Abbott redder liv og sparer hospitalsressourcer i nyt studie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier