MedWatch

Administrativ fejl har sendt Widex ud af VA-kontrakten

Widex forventer at miste 2 pct. af omsætningen i USA som konsekvens af, at selskabet indtil tidligst 1. november i år er udelukket fra at sælge høreapparater hos Veterans Affairs efter en administrativ fejl.

Mens de danske selskaber GN Hearing og William Demant Holding har haft pæn succes hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) gennem de seneste to måneder, har privatejede Widex slet ikke været at finde i tallene.

Og det skyldes, at selskabet slet ikke sælger høreapparater hos VA, der tilpasser produkter til militærveteraner, lige nu.

Årsagen til det ligger i en administrativ fejl hos Widex selv, bekræfter selskabet over for Ritzau Finans.

"Vi lavede en administrativ fejl i dokumenter omkring reservedele og tilbehør, da vi indsendte til VA. Derfor er vi ikke med i kontrakten lige nu. Men det har ikke noget at gøre med produkternes kvalitet - det skyldes alene den administrative fejl, som ligger hos os selv," siger Andrew Arnold, der er kommunikationschef hos Widex, til Ritzau Finans.

Widex satser fortsat på at komme med i VA-kontrakten igen, men den førstkommende mulighed for et comeback er - i henhold til VA's regler - den 1. november i år, oplyser selskabet til Ritzau Finans.

Det amerikanske marked, som er verdens største enkeltmarked for høreapparater, har meget høj prioritet hos Widex, der også er vokset pænt netop der over de seneste år.

Derfor er tabet af VA-kontrakten også et ærgerligt slag for det danske selskab, men rent finansielt har det ikke nogen overvældende betydning.

Widex' markedsandel i oktober, der var selskabets sidste måned hos VA, lå på blot 0,5 pct. målt på antallet af solgte enheder. VA udgør godt en femtedel af det samlede amerikanske marked.

Derfor estimerer Widex selv, at tabet vil betyde et fald i selskabets amerikanske omsætning på omtrent 2 pct.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier