MedWatch

Jarlov klar til nyt opgør med regelbøvl

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har et udspil på vej, som skal fjerne regelbøvl for erhvervslivet. Udspillet kommer langt ifht. regeringens mål om at fjerne byrder for 4 mia. kr., siger han.

De danske virksomheder kan se frem til at få fjernet en ny omgang regelbøvl, hvis erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) kan få vedtaget det udspil, han har lige på trapperne.

Det skriver MedWatchs søstermedie PolicyWatch.

Udspillet skal ifølge ministeren få regeringen til at tage et stort skridt på vejen i forhold til at nå målet fra regeringsgrundlaget om, at der skal fjernes administrative byrder for erhvervslivet for 4 mia. kr. inden 2020. 

Ifølge den seneste opgørelse fra Erhvervsministeriet er der fjernet byrder for 1,3 mia. kr., og derfor mangler Jarlov stadig at fjerne byrder for 2,7 mia. kr. 

"Regeringen kommer med forslag, som tager os meget langt ad vejen. Målet om at lette byrder for 4 mia. kr. er inden 2020. Så vi har stadig resten af 2019 til at komme det sidste stykke for at nå vores eget mål. Vi kommer snart med noget, som kan tage os det meste ad vejen. Jeg kan jo ikke garantere, at det bliver vedtaget. Det har jeg ikke magt til at beslutte, fordi det skal Folketinget beslutte. Men regeringen kommer i hvert fald med forslag, der tager os det meste ad vejen," siger Rasmus Jarlov til PolicyWatch.

Senest blev det i efteråret som en del af finansloven aftalt, at affaldsgebyret skal fjernes for 250.000 danske virksomheder. Og nu kommer der så en ny stribe af byrdelettelser, når Rasmus Jarlov "inden for cirka en måned" vil præsentere et udspil til at fjerne mere regelbøvl. 

"Et af forslagene er afskaffelsen af lukkeloven. Så har vi allerede afskaffet affaldsgebyret som et andet eksempel. Derudover har vi en masse andre forslag. Jeg har forhåbning om, at der vil være opbakning til mange af forslagene, fordi de i hvert fald i mine øjne er ukontroversielle," siger Rasmus Jarlov til PolicyWatch og fortsætter: 

"Der er tale om mere effektive indberetninger, hvor vi gør det nemmere for erhvervslivet at indberette til det offentlige. Dermed fjerner vi unødvendigt bureaukrati."

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie PolicyWatch.

Medicoindustrien til regeringen: "Der er behov for en grundig oprydning"

Små firmaer døjer med administrativt bøvl: "Jeg troede, min tid skulle gå med at opbygge firmaet" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier