MedWatch

Dansk topchef for endoskopfirma tvivler på Ambus forretningsplan

Jørgen B. Hansen er adm. direktør for et firma, som rengør genbrugelige endoskoper, og han har "svært ved at tro på," at Ambu kan vælte branchen med sine engangsendoskoper.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Mens Ambu håber på at udbrede brugen af engangsendoskoper, står den danske topchef Jørgen B. Hansen til at tjene gode penge, hvis den mission slår fejl.

Han er adm. direktør for amerikanske Cantel Medical, som producerer udstyr til rengøring af genbrugelige endoskoper, og han tvivler på, at Ambus engangsendoskoper kan bremse Cantel Medicals voksende omsætning.

Det skriver Børsen.

"Vi har meget, meget svært ved at tro på, at man kan lave en økonomisk løsning, som kan give de resultater, der har forebygget millioner af kræfttilfælde over de seneste 20-30 år, efter at screening er blevet mere almindelig," siger Jørgen B. Hansen til Børsen.

Ambu sælger i dag engangsendoskoper til luftvejsundersøgelser og har flere typer af engangsendoskoper på vej.

Jørgen B. Hansen mener, at de genbrugelige endoskoper fortsat har bedre diagnostiske evner end engangsendoskoperne. Han mener samtidig, at de infektionsproblemer, som de genbrugelige endoskoper har haft, skyldtes procesfejl og forkert håndtering, som nu er fortid.

Omvendt har Ambus topchef Lars Marcher tidligere argumenteret for, at den eneste måde at blive helt fri for infektioner er at benytte engangsendoskoper, og at den teknologiske udvikling bærer i retning af, at engangsendoskopernes billedkvalitet kan matche de genbrugelige endoskoper.

Ambu lever højt på nye FDA-advarsler: "Det er den mest positive nyhed for Ambu i år"

Dansker bliver topchef for amerikansk medicoselskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier