MedWatch

Ambu og GN endte som højdespringere i grønt C25

Ambu og GN kæmpede hele onsdagen om topplaceringen i det danske eliteindeks på årets første handelsdag, hvor negative nyheder tyngede hos Genmab og Lundbeck.

Bavarian Nordic er efter et annus horribilis på aktimemarkedet ikke længere medlem af de fines selskab blandt børsens 25 mest handlede aktier. Foto: Jyllands-Posten

C25-indekset sluttede med en stigning på 1 pct. til 1004,76, og dermed gik det danske indeks mod den generelt negative tendens i resten af Europa, der særligt var udløst af skuffende PMI-tal for fremstillingssektoren i Kina.

Sidst på dagen blev faldene i Europa dog enkelte steder vendt til et lille plus ved dansk lukketid.

"Det går godt i forhold til udlandet, som falder på nogle skuffende kinesiske nøgletal, vi fik i nat. Danmark klarer sig uden om," siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Helt i toppen af indekset placerede GN sig med en stigning på 5,1 pct. til 255,60 kr. Amerikanske JPMorgan offentliggjorde angiveligt en positiv analyse for selskabet, der udpeges som et "top pick" i medtech-sektoren.

Ambu fulgte lige efter med en stigning på 3,8 pct. til 162,60 kr., på trods af at der ikke var noget selskabsnyt. Medicoselskabet har klaret sig godt på børsen den seneste tid, og 11 ud af de seneste 13 handelsdage er aktien endt i plus.

Der er dog fortsat langt til toppen i august, hvor aktien kostede mere end 274 kr.

JPMorgan retter på anbefalinger

Novo Nordisk var også præget af en positiv analyse fra JPMorgan, der rangerer Novo som et af førstevalgene i den europæiske medicinalsektor, skriver Bloomberg News. Samtidig blev kursmålet løftet en spids til 355 kr. fr 340 kr.

Aktien steg 2,2 pct. til 304,30 kr.

Helt i bunden af eliteindekset var Genmab-aktien at finde med et fald på 4 pct. til 1024,50 kr. Selskabet fik sænket sin anbefaling til "neutral" fra "overvægt" af JPMorgan, skriver Bloomberg News. Kursmålet på 1150 kr. blev fastholdt.

Analytikerne hos JPMorgan kiggede også Lundbeck efter i sømmene, og her blev anbefalingen sænket til "undervægt" fra "neutral". Kursmålet blev samtidig skåret til 275 kr. fra 300 kr. Aktien faldt 0,8 pct. til 283,10 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier