MedWatch

Ambu-aktien atter til vejrs: "Vi må vænne os til høj volatilitet"

Medicoproducenten Ambu er mandag kommet godt fra start på fondsbørsen, hvor aktien fortsætter de seneste dages gode takter.

Foto: Jyllands-Posten

Ambu er mandag endnu engang at finde i toppen af det danske C25-indeks. Aktien stiger ved 11-tiden med 3,2 pct. til 137,40 kr., og det betyder, at der de fire seneste handelsdage er blevet lagt knap 24 pct. til kursen.

Det følger efter en periode, hvor aktien er faldet ganske kraftigt, fortæller aktiechef Tue Østergaard fra ABG Sundal Collier.

"Der har været rigtig meget støj omkring aktien det seneste stykke tid - der har blandt andet været rygter om, at konkurrenterne går i engangsendoskoper - og så er det måske lidt den anden vej nu," siger han.

"Men bevægelserne er kæmpestore på små ting i øjeblikket. Jeg tror desværre bare, vi skal vænne os til, at volatiliten er ekstrem høj på både op- og ned-siden," lyder det fra aktiechefen.

I starten af november præsenterede Ambu regnskab. Det førte på offentliggørelsesdagen til et fald på 14 pct. til 117 kr., efter at tallene nok levede op til forventningerne, men de var lavere end markedets forventninger.

Potentialet først synligt om nogle år

Medicinalanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank peger på, at kursudsvinget er en blanding af flere ting.

"For det første er aktien faldet meget, og den er efter min vurdering kommet ned i et spiseligt niveau, i forhold til hvilket potentiale som Ambu har," siger han.

Han mener, at Ambus potentiale først bliver synliggjort om nogle år, når det kan ses, hvordan salget af engangsendoskoper til andre endoskopiområder udvikler sig.

"Det bliver ikke synligt i det her regnskab - og formentlig meget lidt i næste - så der går et par år. Derfor er der noget usikkerhed forbundet med aktien, som kan forklare det store fald - og også løftet," lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Stigningen i Ambu-aktien blev indledt 21. november. Samme dag kom det frem, at topchef Lars Marcher har købt yderligere aktier i selskabet for 3 mio. kr., og det kan ifølge Søren Løntoft Hansen også have noget at skulle have sagt.

"Det viser på mange måder, at ledelsen tror på selskabet og potentialet og samtidig synes, at aktiekursen er nået ned i et niveau, hvor den måske ikke matcher potentialet," mener han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier