Hørehæmmede har større risiko for genindlæggelse

Patienter med høreproblemer har 32 pct. større risiko for at blive genindlagt på hospitalet inden for 30 dage, efter de er blevet udskrevet.
Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix
Af Mikael Trzeciak Mikutajcis

Hørehæmmede patienter, der har svært ved at kommunikere med hospitalspersonalet, er i større risiko for at blive genindlagt på hospitalet inden for 30 dage.

Sammenlignet med normalt hørende patienter har hørehæmmede 32 pct. større risiko for at blive genindlagt efter at være blevet udskrevet.

Det skriver Reuters og henviser til en undersøgelse fra New York University, hvor 4436 patienter deltog.

Her sagde 12 pct. af de deltagende, at problemer med hørelsen gjorde det svært at kommunikere med læger eller andet hospitalspersonale.

Hospitaler er ofte præget af meget støj, og det kan derfor være problematisk for hørehæmmede at høre alt, hvad de får at vide af personalet. Det siger Jan Blustein, der er professor i sundhedspolitik og medicin, til Reuters.

Hun lægger desuden vægt på, at øget opmærksomhed på forekomsten af høreproblemer blandt ældre samt større fokus på hørehæmmede blandt hospitalspersonalet vil kunne hjælpe på problemet.

Et nyere studie viser samtidig, at ældre med høreapparater er mindre tilbøjelige til at blive indlagt eller komme på skadestuen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også