MedWatch

Familievirksomhed vil behandle migræne med nyt apparat

Medicoselskabet BalancAir har udviklet en inhalator, som det mener kan forhindre migræneangreb.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

På trods af at et mindre studie ikke har dokumenteret effekten af hovedproduktet Rehaler, så satser den familieejede virksomhed BalancAir fra Lyngby nu på at sende sit udstyr på markedet.

Det skriver Berlingske Business.

"Vi gør ikke det her for at komme ud at tjene nogle hurtige penge. Vi er dybt seriøse, så vi garanterer, at man får pengene tilbage, hvis man ikke mener, det virker," siger adm. direktør Asger Stjernholm Johansen til avisen.

Behandlingen med Rehaler udgøres af en inhalator og et måleapparat, der måler CO2-indholdet i blodet. Måleapparatet taler sammen med en smartphone-app, der fortæller brugeren, hvornår man skal puste ind og ud i inhalatoren.

Tesen er, at brugeren ved at påvirke indholdet af CO2 i blodet så tidligt som muligt under et anfald, kan forebygge migrænen i at tage. Produktet er således primært henvendt til patienter med såkaldt aura, hvor en række symptomer sætter ind, inden et egentligt migræneanfald.

Selskabet har i det de tre år, det har taget at udvikle Rehaler, rejst 19 mio. kr. fra blandt andet en række business angels, skriver Berlingske Business.

BalancAir har afprøvet Rehaler blandt 11 patienter på Aarhus Universitetshospital, hvor det dog ikke blev endeligt bevist, at Rehaler kan forhindre et anfald og være øjeblikkeligt smertelindrende. Dog viste studiet, at 78 pct. oplevede en smertelindring efter to timer.

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier