MedWatch

Start-up firma stiftet af jordmoder får millionstøtte af innovationsmiljø

Det danske iværksætterselskab OmniView Speculum har landet en investering på 2,5 mio. kr. fra blandt andre innovationsmiljøet Capnova til udvikling af et redskab, der skal gøre det lettere at sy kvinder efter fødsler.

Iværksætterselskabet OmniView Speculum får 1,5 mio. kr. af Capnova til at videreudvikle på et redskab til at sy kvinder, der brister efter fødsler. Foto: Markus Knigge / Stock.Xchng

Pre-seed investoren Capnova har skudt 1,5 mio. kr. i start-up-selskabet OmniView Speculum, der har udviklet et redskab til at sy kvinder, der brister efter fødsler, sådan som 8 ud af 10 førstegangsfødende kvinder gør.

Det skriver Berlingske Business.

”Vi er gået ind i det, fordi det er et rigtig interessant produkt. Det er et innovativt engangs-device, som løser et reelt problem. Det kan få betydning for mange fødende kvinders kroppe. Allerede nu er der stor efterspørgsel fra fødselsafdelinger i hele Norden, fordi det er et simpelt produkt, som både disrupter et marked og får en kæmpe betydning for både den fødende kvinder og det faglige personale,” siger Louise Heiberg, der er investment manager hos Capnova, til avisen.

Produktet, der har fået navnet Hegenberger Speculum, er udviklet af Marlene Hegenberger, der er jordmoder, og som sammen med kollegaen Sarah Kindberg er stifterne af OmniView Speculum.

En række private investorer har også skudt penge i selskabet – i alt 1. mio. kroner – der ligeledes skal gå til videreudvikling af hjælpemidlet, som forventes at komme til salg på det nordiske marked engang i 2019.

Forsiden lige nu

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Neurosearch flytter ind hos ny køber

Det tidligere biotekselskab Neurosearch tager endnu et skridt mod sit endeligt, da selskabet nu officielt er flyttet ind hos transportselskabet NTG, der i august købte 22,5 pct. af Neurosearchs aktier.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier