MedWatch

Ambu vil lancere nyt mave-tarm-produkt inden året er omme

Ambus topchef, Lars Marcher, har planer om at lancere et nyt produkt til undersøgelse af mave-tarm-området, inden året er omme.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Medicoselskabet Ambu har et nyt produkt på vej til undersøgelse af mave-tarm-området, som selskabet planlægger at lancere inden nytår.

Det siger Ambus adm. direktør, Lars Marcher, til Børsen.

"Vi forventer selvfølgelig, at produktet rammer skiven, og det bliver et produkt, som mange hospitaler vil springe på," siger Lars Marcher til Børsen.

I efteråret 2017 købte Ambu det tyske medicoselskab Invendo, som netop har udviklet et kolonoskop til engangsbrug ved mave-tarm-kirurgi.

Lars Marcher sagde torsdag til MedWatch, at Ambu har ansat "mange nye ingeniører" hos Invendo for at sætte fart på udviklingsprocessen hos det tyske opkøb.

For at kunne at lancere produktet i år, har Ambu samtidig udskudt seks afprøvninger af produktet i USA og fremskyndet sin produktion i Malaysia.

Ambu skuffede investorerne, men topchefen er alligevel meget tilfreds med fremskridt

Chemometec overhaler Ambu som landets bedste life science-aktie på femårssigt 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier