MedWatch

Sydbank: Coloplast-regnskab er lidt til den svage side

Stomiforretningen er den store synder i onsdagens regnskab for Coloplast, og ifølge Sydbank tangerer regnskabet til den svage side i forhold til markedet forventninger.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Både omsætningen og indtjeningen skuffede en smule i regnskabet for tredje kvartal fra den danske medicokoncern Coloplast, og da selskabet har haft et godt 2018 på aktiemarkedet, er det naturligt, at aktien bliver sendt ned.

Sådan lyder vurderingen fra senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Overordnet set er regnskabet lidt til den svage side i forhold til forventningerne i markedet. Det er særligt stomiforretningen, der er det negative element med en organisk vækst på 7 pct," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans og tilføjer:

"Det bliver modsvaret af en god udvikling i urologi og hud- og sårpleje efter nogle lidt dæmpede kvartaler, hvilket er drevet af en stærk produktpalette, men også et lidt lettere sammenligningsgrundlag."

Indtjeningsmæssigt svagt

Medicoselskabet omsatte for 4225 mio. kr. i kvartalet, hvor analytikerne havde ventet et salg på 4271 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Den organiske vækst var på 8,0 pct., hvilket var lidt under de 8,1 pct., som var ventet.

Overskuddet af primær drift, EBIT, landede på 1269 mio. kr., og det er en negativ overraskelse, idet analytikere havde ventet et resultat på 1321 mio. kr.

"Indtjeningsmæssigt er regnskabet også til den svage side. Det er skabt af lavere end ventet omsætning, men det er også en konsekvens af en lidt lavere bruttomarginal end ventet - også når vi korrigerer for omstruktureringsomkostninger på 21 mio. kr. i kvartalet, som trækker ekstraordinært ned," forklarer Søren Løntoft Hansen.

I forbindelse med regnskabet har Coloplast skubbet forventningerne opad, så det nu venter en organisk vækst på 8 pct. for hele året mod tidligere 7-8 pct., hvilket primært skyldes, at det ikke har oplevet nogen stor effekt af, at produkterne i selskabets Speedicath-serie ikke længere er patentbeskyttet.

Coloplast-aktien falder 2,8 pct. til 656,20 kr. efter onsdagens regnskab, men er trods kursfaldet steget 33 pct. i 2018.

"Det er selvfølgelig positivt, at der bliver opjusteret, men der kommer nok ikke til at ske det helt store med markedets estimater, når de øvrige forventninger er fastholdt," siger Søren Løntoft Hansen.

"Samtidig skal man huske på, at Coloplast leverede varen i regnskabet for andet kvartal, og aktien har efterfølgende nydt godt af det hele sommeren, og når man så kommer med et lidt svag regnskab, så bliver aktien straffet," tilføjer han.

Coloplast oppræciserer forventninger til årets vækst

Coloplast rekrutterer ny regionschef hos Novartis-datter

Danske life science-selskaber står for største aktiefald i Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier