MedWatch

Chemometec-chef drømmer om 1000 ansatte inden for fem til ti år

Michael Eising, adm. direktør i Chemometec, håber på at tidoble selskabets medarbejderstab inden for de næste fem til ti år. "Vi vil gerne lave en stor, dansk industrivirksomhed," siger han.

Michael Eising (th.), adm. direktør i Chemometec, har store ambitioner på vegne af Allerød-selskabet. | Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe

Står det til topchef Michael Eising, skal der om fem til ti år være 1000 ansatte i Allerød-virksomheden Chemometec.

"Vi vil gerne lave en stor dansk industrivirksomhed. Vi vil gerne skabe arbejdspladser," sagde Michael Eising i et interview med Børsen Play.

"Kunne man bygge en arbejdsplads på måske 1000 medarbejdere, så ville det være fantastisk," fortsatte han.

Chemometec har i dag ca. 100 ansatte, og Michael Eising forhåbning udgør derfor en tidobling af den nuværende medarbejderstab. Topchefens bemærkning faldt som svar på et spørgsmål om, hvor han så virksomheden om fem til ti år.

Løftede nøgletal

Over de seneste år er Chemometecs forretning vokset hidsigt, og selskabets aktiekurs ligeså.

I år har selskabet indtil videre været den life science-aktie, der er steget mest på de danske børser - 140 pct. siden 1. januar - og sideløbende har Chemometec tre gange opjusteret sine forventninger for året, der nu lyder på et driftsresultat (ebitda) mellem 28 og 30 mio. kr.

Hvis Chemometecs realiserer sine forventinger, vil driftsresultatet på fem år være steget 305 pct., mens omsætningen vil være steget 143 pct.

Chemometecs aktie er på fem år steget med 1460 pct., hvilket er den næststørste stigning blandt de danske life science-aktier, kun overgået af Ambu.

Skal have gang i nysalg

Chemometec udvikler instrumenter, der kan optælle og analysere celler. Det er blandt andet en nødvendighed inden for celleterapi, og selskabet leverer allerede celletællere til de to medicinalfirmaer, der har en CAR-T-celleterapi godkendt hos FDA: Novartis og Gilead Sciences.

Hvis selskabet skal gøre sig forhåbninger om at nå 1000 medarbejdere, skal Michael Eising dog løse en central udfordring.

Selskabets helt store væksthåb fremover, den nye serie af celleanalyse-instrumenter ved navn Xcyto, har nemlig endnu ikke kastet et salg af sig, selvom serien blev lanceret i 2016.

Men som topchefen onsdag sagde til MedWatch, så har han en klar og kompromisløs salgsplan.

Chemometec-chef om manglende salg af topprodukter: "Det handler ikke om prisen"

Chemometec opjusterer for tredje gang i år

Chemometec-chef jagter markedet for celleterapi: "Vi går benhårdt efter det"

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier