MedWatch

Selskab vil udfordre Novo Nordisk med laserbehandling

Virksomheden Monalisa satser på succes med laserbehandling, der skal konkurrere med Novo Nordisks hormonterapi til kvinder i overgangsalderen.

Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

En ny type laserbehandling er grundlaget for virksomheden Monalisa, der har sat gang i en nordisk ekspansion efter at være taget i brug på flere danske klinikker.

Det skriver dagbladet Børsen.

Behandlingen kan genoprette den vaginale fysiologi hos kvinder i overgangsalderen med tørre slimhinder, og er der med i konkurrence med blandt andre Novo Nordisks Vagifem.

Monalisa sælger sit udstyr til gynækologiske kliniker, hvor en behandling koster 5000 kr, og kræver første år tre behandlinger, og og derefter en årlig vedligeholdelsesbehandling.

"Virksomheden får 3000 kr. pr. behandling og skal lønne to personer i hvert land. Det er eksorbitant store beløb. Jeg har været nok i branchen, til at man skal være forsigtig med excel-ark, men min konstatering er, at det her er meget stort," siger Jesper Fremming, stifter, adm. direktør og hovedaktionær i Monalisa, til Børsen.

Målet er at behandle de patienter, der selv vil betale for behandlingen. Jesper Fremming anslår, at det drejer sig om ca. 14.000 kvinder i Norden.

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier