MedWatch

Medicokoncerns danske datter fordoblede overskud

Mediplast øgede i 2017 både bruttofortjeneste og årets resultat i forhold til året før.

Mediplast har blandt andet specialiseret sig i salg af udstyr til kirurgi. | Foto: Colourbox

De 19 medarbejdere det svenske selskab Mediplasts danske afdeling kan se tilbage på et 2017, hvor medicodistributøren løftede både bruttofortjeneste og resultat i forhold til regnskabsåret 2016, der dog kun omfattede ni af årets måneder.

Det fremgår af virksomhedens regnskab for 2017.

Mediplast fungerer som en handelsvirksomhed for det svenske moderselskab Addlife og har specialiseret sig i salg af forbrugsvarer og udstyr til kirurgi, sårpleje, anæstesi, intensivbehandling og øre-næse-hals-området.

Det sikrede i 2017 en bruttofortjeneste på 16,6 mio. kr. mod 11,2 mio. kr. i det korte 2016-regnskab. På bundlinjen viser regnskabet et overskud på 2,7 mio. kr. mod 1,2 mio. kr. året før.

Efter et udbytte til ejerne på 3 mio. kr giver det dog et negativt overført resultat på 266.000 kr.

Mediplast købte i 2014 det danske selskab Kendan, og gik i Danmark frem til efteråret 2017 under navnet Mediplast Kendan. Opkøbet var ifølge det svenske moderselskab led i en nordisk tilvækststrategi, hvor man blandt andet håbede at styrke sin position på det danske marked.

Selskabet har i 2018 indledt med at skifte ud på formandsposten i bestyrelsen, hvor Johan Olof Mårten Bongstorp har overdraget posten til Lars-Erik Rydell, der Addlife-koncernens chef for medico-området.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier