MedWatch

Zealand-partner vil hente trecifret millionbeløb

Zealand Pharmas markante millioninvestering i partneren Beta Bionics kort før jul er et led i en kapitalrejsningsrunde, der skal give det amerikanske selskab mere end 150 mio. kr. i kassen.

Beta Bionics vil rejse godt 150 mio. kr. til at færdigudvikle sin "kunstige bugspytkirtel" iLet. | Foto: Beta Bionics/PR

Kort før jul annoncerede Zealand Pharma, at man havde investeret 1,5 mio. dollars - eller 9,5 mio. kr. - i sin amerikanske partner Beta Bionics. Investeringen var et led i en større finansieringsrunde for Beta Bionics, men omfanget af den blev ikke oplyst.

Nu har dokumenter indleveret til den amerikanske Securities and Exchange Committee dog afsløret, at selskabet går efter at rejse et trecifret millionbeløb.

Det skriver FierceBiotech.

Dokumenterne viser således, at Beta Bionics har rejst 2,5 mio. dollars til dato, men går efter at rejse i alt 25 mio. dollars, eller omtrent 154 mio. kr.

Zealand Pharma har udover sin nylige investering også forpligtet sig til at betale op til 3,5 mio. dollars til sin partner i milepælsbetalinger relateret til den kliniske udvikling af Beta Bionics' eksperimentelle device kaldet iLet.

Det er en type udstyr, der har potentiale til at blive det første produkt til behandling af diabetes, der fuldstændig kan efterligne den menneskelige bugspytkirtel. Der sker, ved at udstyret leverer passende mængder af stofferne insulin og glukagon, de to hormoner, som diabetikere ikke selv kan producere i passende mængder.

Zealand Pharma er ved at udvikle en glukagon-analog, som skal bruges i iLet-udstyret, mens insulin-præparaterne i produktet vil være allerede godkendte produkter fra Novo Nordisk og Eli Lilly. De to medicinalselskaber har hver især tidligere investeret 5 mio. dollars i Beta Bionics.

Beta Bionics og Zealand Pharma annoncerede sidste sommer positive data fra et fase 2a-studie med iLet-udstyret, og Ed Damiano, adm. direktør for Beta Bionics, sagde efterfølgende til MedWatch, at han håber på at sikre de første godkendelser for udstyret fra 2019, hvis alt går vel.

Zealand Pharma investerer millioner i udvidet samarbejde med Beta Bionics  

Zealand Pharma indleder fase 3 med nyt håb 

Beta Bionics vil gøre livet lettere for 80 mio diabetikere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier