MedWatch

Ambu splitter aktien i fem dele

Det danske medicoselskab Ambu vil i det nye år foretage et aktiesplit, som deler den i 2017 højtflyvende aktie op i fem.

Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Ambu-aktionærer vil den 3. januar vågne op til fem gange så mange aktier i det danske medicoselskab. Til gengæld vil de med al sandsynlighed kun være en femtedel værd hver.

Det er konsekvensen af Ambus beslutning om at splitte sin aktie op i forholdet én til fem. Den nominelle stykkurs går fra 2,50 kr. til 0,50 kr., og børskursen vil gå fra det nuværende leje - aktuelt mandag er det 540 kr. - ned til en femtedel.

Ambu-aktien har haft et stærkt 2017 med en tæt på fordobling af aktiekursen. Selskabet splittede sidst sin aktie i fire dele i december 2014. Her kostede aktien også i omegnen af 540 kr., og den er altså firdoblet i værdi i de mellemliggende tre år.

Ambu vil sælge nye aktier for 700 mio. kr.

Ambu-direktør om årsregnskab: Langt bedre end vi forventede for et år siden

Ambu-topchef hiver større bonus i land

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier