MedWatch

Novo Holding har tabt 1,5 mia kr på britisk investering

Det har været en dyr dag for Novo Holdings, der har tabt 1,5 mia. kr. på Convatec. Medicoselskabets aktie er styrtdykket efter en nedjustering tidligere på dagen.

Foto: Colourbox

Convatec Group, som Novo Holdings er storaktionær i efter at have købt knap en femtedel af selskabet tilbage i marts, tager mandag et stejlt dyk på børsen i London efter en nedjustering af forventningerne i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Novo Holdings ejer 19,95 pct. af Convatec, en andel som Novo i marts i år betalte godt 8,7 mia. kr. for. Den aktiepost har mandag eftermiddag en værdi på knap 7,2 mia. kr. eller 1,5 mia. kr. mindre, end da Novo Holdings købte for et halvt år siden.

Convatec Group, som blandt andet laver sårpleje og stomibehandling, nedjusterede forventningerne til helåret til en organisk vækst på mellem 1 og 2 pct., mod tidligere over 4 pct. Årsagen er forsyningsproblemer, og Convatec skriver, at den nye målsætning afhænger af selskabets evne til at løse de logistiske problemer.

Den udmelding faldt ikke just i god jord hos investorerne, der har sendt aktien 21 pct. ned til 220 pence mandag ved 14-tiden.

"Dårlig eksekvering af selskabets flagskibs- og marginforbedrende program rejser potentielt spørgsmål ved ikke bare den kortsigtede bane, men også udviklingen på mellemlang sigt for Convatec," skriver Goldman Sachs' analytiker Veronika Dubajova i en kommentar.

Convatec var ifølge Bloomberg News den største børsnotering på børsen i London i 2016, og aktien er stort set slået tilbage til start efter at have toppet lige under 350 pence i juni 2017.

 Novo-ejet Coloplast-konkurrent nedjusterer 

 Novo poster milliarder i britisk Coloplast-konkurrent

 Convatec straffes på børsen efter regnskab 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier