MedWatch

Medivir indgår britisk samarbejde om multiresistens

Det svenske biotekselskab Medivir har solgt en licens på et program til bekæmpelse af multiresistente bakterier til Storbritanniens Center for Antimicrobial Resistance.

Foto: FRANDSEN FINN

Et program fra svenske Medivir mod multiresistente bakterier kommer nu på britiske hænder. Storbritanniens Center for Antimicrobial Resistance (AMRC) har nemlig tegnet en licens på programmet, som nu skal testes i et større studie i AstraZenecas gamle faciliteter tæt på Manchester.

Programmet består af en række MBLI-hæmmere, som er designet til at inaktivere den såkaldte NDM-1 mekanisme i bakterier. Hvis man stopper den mekanisme, gør man resistente bakterier sårbare over for den bredspektrede antibiotikaklasse, som kendes under navnet beta-lactam. Der vil derfor være tale om, at et midlet udviklet fra dette program skal gives sammen med beta-lactam-antibiotika.

”I takt med at Medivir fokuserer på udviklingen af kræftbehandlinger, er vi meget glade for, at AMRC vil fortsætte udviklingen af dette vigtige program, som kan bringe nye antibakterielle behandlinger ud til patienterne,” siger Christine Lind, adm. direktør for Medivir i en pressemeddelelse.

AMRC er et offentligt-privat partnerskab, og vil derfor også selv stå for en potentiel kommercialisering af programmet. Medivir er berettiget til en del af indtjeningen fra sådan en kommercialisering, om end det ikke fremgår hvor stor en andel, som Medivir har til gode.

Ikke desto mindre kan de lægemidler, som potentielt kommer ud af programmet vise sig særdeles vigtige. Netop bakterier, der indeholder NDM-1-mekanismen, er nogle af dem, som har skabt mest panik i sundhedsverden, siden de først blev opdaget i Indien tilbage i 2008. For beta-lactam-antibiotika er det, som lægerne giver, når de traditionelle antibakterielle metoder ikke bider på.

 Medivir frasælger hepatitis-rettigheder

 Svensk biotekselskab vil gå i fase 3 med kræftgel

 Medivir har underskud på næsten en kvart milliard 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier