MedWatch

Novo kan nyde godt af ny kræftrapport

En ny amerikanske rapport påviser sammenhæng mellem kræft og overvægt, og det kan komme Novo og dets voksende forretning for fedmebehandling til gode.

Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Overvægt er skyld i mindst 13 forskellige kræfttyper. Det viser en ny rapport fra USA’s Centre for Disease Control and Prevention. Og det kan være gode nyheder for Novo Nordisk.

Det skriver Børsen.

De 13 kræfttyper i rapporten udgør mere end 40 pct. af alle kræfttilfælde i USA i 2014, og i et land, hvor to ud af tre indbyggere er overvægtige, tegner det ikke til, at den rate kommer til at gå ned lige foreløbig. Og det er her, hvor Novo Nordisk kommer ind.

For Novo Nordisk har allerede et fedmemiddel på markedet i USA, Saxenda, hvor det danske selskab har en førende markedsandel målt på værdi. Derudover regner man også med at kunne lancere sin nye hovedkandidat, semaglutid til behandling af fedme.

"Hvis forskerne laver noget, der kan kombineres med semaglutid og opnå 20-22 pct. vægttab, så har vi fedmekirurgi indlejret i en ugentlig indsprøjtning eller i en tablet, og så er der jo nok ikke mange, der vil have fedmekirurgi længere," sagde Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvaret for forskning og udvikling i et interview med Børsen i september.

Nordea Markets forventer, at Novo Nordisk kan sælge midler til fedmebehandling for 25,5 mia. kr. i 2025 og fem år senere nå 38 mia. kr. Tidligere lød forventningen på omkring 16 mia. kr.

Nordea hæver Novo-kursmål

Forskningschef forbereder Novo til en fremtid med flere patienter og bredere pipeline

Novo-håb overgår diabetesrivaler på både blodsukker og vægt

Forsiden lige nu

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier