MedWatch

Verastem scorer positive fase 3 resultater med Novartis-rival

Biotekselskabet Verastem er på vej med nyt lægemiddel mod leukemi, som konkurrent til et lignende fra Novartis. FDA ansøgning ventes indsendt primo 2018.

Novarstis får kamp til stregen, efter at det amerikanske biotekselskab Verastem onsdag kunne fremvise positive fase 3-data for lægemidlet duvelisib mod kronisk lymfatisk leukemi (CLL).

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I USA behandles sygdommen i dag hovedsagelig med antistoffet Arzeera fra Novartis, men med de positive fase 3-data fra Verastem, kan Arzeeras position som foretrukken behandling blive udfordret.

Duvelisib er en såkaldt PI3K-hæmmer, som i senfase-3 studiet DUO blev givet til patienter med refræktær kronisk lymfatisk eller recidiverende leukæmi (CLL). PI3K-enzymer mistænkes for at føre til spredning af maligne B-celler og antages at spille en rolle i dannelsen og vedligeholdelse af et understøttende tumormikro-miljø.

Duvelisib er designet til at undertrykke disse enzymer, og i forsøget viste duvelisib sig at have en statistisk signifikant forbedring af den mediane progressionsfrie overlevelse på 13,3 måneder.

Det er godt tre måneder flere, end den standardbehandlingen, Genmabs Arzerra, som det schweiziske medicinalselskab Novartis har salgsrettighederne til, kan præstere og svarer til en 48 procents reduktion i risikoen for progression eller død.

I USA er Arzerra godkendt til behandling af patienter med progressiv eller recidiverende CLL, mens det endnu ikke er blevet godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA. Faktisk gav EMA det en negativ anbefaling tilbage i 2016.

Verastem vil på baggrund af de positive resultater indgive en registreringsansøgning til FDA i første halvdel af 2018 og kan, om alt går vel, være på markedet ti måneder efter.

Verastem skriver ikke noget om, hvorvidt man også vil søge om godkendelse i Europa.

Genmabs Arzerra afvist på det europæiske marked

Pfizer og Merck tester forfejlet lægemiddel

Verastems aktier dykker efter Twitter-snak

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier