MedWatch

Amgen indleder samarbejde med sygekasse

Medicinalvirksomheden Amgen har indledt et samarbejde med den amerikanske udbyder af sundhedsforsikringer Humana, der skal lede til nye modeller for at forudsige patienters behov for hjælp.

/RITZAU/Tobias Selnæs Markussen/
Foto: /RITZAU/Tobias Selnæs Markussen/

Et nyt samarbejde mellem lægemiddelvirksomheden Amgen og forsikringsselskabet Humana skal finde nye måder at modarbejde de stadigt stigende udgifter til sundhedsydelser.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Samarbejdet vil tage udgangspunkt i hjerte-kar-sygdom, osteoporosis, neurologiske og inflammatoriske lidelser samt kræftsygdomme, og skal blandt andet afsøge mulighederne for at forudsige, hvilke patienter der sandsynligvis vil udvikle en form for komplikation til deres sygdom, sådan at der tidligere kan sættes ind med forebyggelse.

Det skal blandt andet ske ved at måle på patienter med såkaldt wearable-teknologi - såsom ure, der måler puls og aktivtet - samt digitale systemer til at administrere medicin.

Humana har tidligere vist, at en mere værdibaseret tilgang til sundhedsydelser var i stand til at sænke udgifterne til patientbehandling med 20 pct. sammenlignet med en mere traditionel tilgang, hvor sundhedsudbydere modtog samme betaling uanset effekt.

Humana har 13 mio. medlemmer.

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier