MedWatch

GSK dropper partner inden FDA-ansøgning

Britiske GlaxoSmithKline har valgt at droppe en samarbejdsaftale med en amerikansk partner kort tid inden en planlagt registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Et samarbejde mellem det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) og amerikanske Ionis Pharmaceuticals er blevet brudt, efter briterne har valgt at trække stikket. Det skriver branchemediet FierceBiotech.

Parterne har indtil nu været sammen om at udvikle lægemiddelkandidaten inotersen mod den sjældne sygdom ATTR amyloidose, der aflejrer proteiner i kroppens organer.

Ionis har for nylig gennemført et fase 3-studie med midlet, der retter sig mod proteinet transthyretin (ATTR). Det nu brudte samarbejde får dog ikke Ionis til at ændre på planerne i forhold til at rykke videre med lægemiddelkandidaten og fremsende registreringsansøgninger til forskellige lægemiddelmyndigheder. GSK har også afvist en option på lægemiddelkandidaten IONIS-FB-LRx.

"Vi glæder os over at rykke frem med disse to vigtige lægemidler selv. Vi er parate til selv at fremme inotersen og forblive på rette spor for en markedsføringsgodkendelse af inotersen i USA og EU i år," udtaler Ionis driftsdirektør (COO) Lynne Parshall i en meddelelse.

GSK's beslutning om at trække sig fra samarbejdet med Ionis kommer i kølvandet på adm. direktør Emma Walmsleys udmelding om at trimme selskabets enhed for sjældne sygdomme. Foreløbigt er det planen af nedlægge mere end 30 programmer i selskabets pipeline.

 GSK lukker asiatisk R&D-afdeling

 GSK gør fremskridt i Danmark

 Medie: Gilead og GSK kæmper om biotekselskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier