MedWatch

Teva skuffer med nedjustering og lavere udbytte

Israelske Teva er presset i sin vigtige amerikanske forretning for kopimedicin, mens de politiske uroligheder i Venezuela også rammer selskabet. Det medfører en nedjustering i regnskabet for andet kvartal af 2017.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Verdens største producent af kopimedicin, det israelske medicinalselskab Teva, nedjusterer forventningerne og skærer i udbyttet efter et skuffende andet kvartal.

Det justerede resultat per aktie landede på 1,02 dollars mod ventet 1,06 dollars blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Omsætningen steg - primært som følge af overtagelsen af Actavis' forretning med kopilægemidler - med 13 pct. til 5,7 mia. dollars, men også det var lidt lavere end analytikernes forventning om et salg på 5,72 mia. dollars.

Heller ikke hos Teva selv er der tilfredshed med andet kvartal.

"Resultaterne i andet kvartal var lavere, end vi havde ventet som følge af udviklingen i vores amerikanske kopiforretning samt fortsat forværring i Venezuela. Disse faktorer har også ført til en nedjustering af vores forventninger til resten af året," siger Tevas konstituerede administrerende direktør, Yitzhak Peterburg, ifølge regnskabet.

For 2017 ventes nu et justeret resultat per aktie på 4,30-4,50 dollars mod tidligere ventet 4,90-5,30 dollars.

Kvartalsudbyttet sænkes desuden til 8,5 cent per aktie fra 34 cent i første kvartal. Også det kommer bag på analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter et uændret periodeudbytte på 34 cent.

 AstraZeneca-direktør rygtes til israelsk konkurrent 

 Smertemiddel fra Teva dumper fase 2 

 Teva taber milliardsag til GSK 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier