MedWatch

Dødsfald sætter stopper for Mercks kræftstudier i Genmab-område

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har trukket bremsen for tre forsøg, hvor Merck/MSD har testet sin immunterapi Keytruda i kombination med andre midler mod knoglemarvskræft.

Der er for mange risici forbundet med et tre nye studier med Merck/MSD’s kræftmiddel Keytruda som behandling mod knoglemarvskræft – myelomatose. Den samme sygdom, som danske Genmabs guldæg, Darzalex, vender sig mod.

Det har de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, besluttet, efter der er blevet observeret en række dødsfald i forbindelse med studiet. Derfor har myndighederne valgt at trykke på pauseknappen på studierne, der nu er blevet placeret på clinical hold.

Keytruda er i de tre studier blevet testet i kombination med Revlimid eller Pomalyst, der begge er midler fra Celgene, og dexamethasone. Men i studierne er der blevet observeret flere dødsfald hos de patienter, der har modtaget kombinationsbehandlingen frem for kontrolgruppen.

Udviklingen kommer næppe helt bag på Merck. For selskabet har tidligere stoppet med at indlemme patienter i forsøget, efter en uafhængig datamonitorering havde påpeget flere dødsfald blandt forsøgspersonerne i forhold til kontrolgruppen.

Det er en sjælden tilbagegang for Keytruda, der ellers har set rigtig gode resultater med immunterapien det sidste lange stykke tid. Samtidig har midlet også stillet sig væsentligt stærkere i forhold til sine nærmeste konkurrenter – særligt Bristol-Myers Squibbs Opdivo.

Sikkerhedsbekymringer stopper studie med Mercks kræfthåb

Merck scorer endnu et gennembrud til immunterapi

BMS bryder strømmen med intern succes

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier